Markos Ljorente (©AFP)
Markos Ljorente (©AFP)

Atletiko je nova "žrtva" Saudijaca: Čolo gubi univerzalca za 23.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 12:55

Markos Ljorente blizu prelaska u Al Ahli

Alvaro Morata izazvao je milanski derbi na tržištu, Žoao Feliks se otvoreno nudio Barseloni u nadi da će pronaći izlaz sa Metropolitana, Toma Lemar je odavno precrtan kod Dijega Simeonea, ali bi pre svih njih Atletiko mogao da napusti – Markos Ljorente.

Kako javlja Atletik, španski reprezentativac će putem kojim velika fudbalska imena sve češće idu, u Saudijsku Arabiju. Ljorente je prema navodima poznatog izvora na korak do potpisa za Al Ahli.

Izabrane vesti

Jorgandžije nisu spremne za rastanak, planirale su sezonu sa Ljorenteom u timu, ali je prema saznanjima Atletika Španac dobio unosnu ponudu i naginje ka selidbi u Džedu. Za razliku od igrača, madridskli klub neće pronaći najbolje pošto bi od Markosove prodaje inkasirao oko 23.000.000 evra, što je znatno ispod njegove procenjene tržišne vrednosti.

Ljorenteovim odlaskom Simeone će ostati bez važnog šrafa. Španac je od dolaska iz Reala u svakoj od prethodne četiri sezone bio standardan u timu Jorgandžija, a ono što njegovu prodaju čini još većim hendikepom za Madriđane je utisak da će argentinski stručnjak izgubiti univerzalca kakvog nema u ekipi. Jer Ljorente je pokazao da je sposoban da odgovori zahtevima na brojnim pozicijama u timu. Konkretno prethodne pokrivao je čitav desni bok, dok je u ranijim sezonama igrao u sredini terena, povremeno čak i iza napadača...

Španac je u Atletiko stigao iz Reala pre četiri godine za 30.000.000 evra, a za Jorgandžije je odigrao 150 utakmica i postigao 21 gol uz 23 asistencije. Prethodno je, pored Kraljevskog kluba, nastupao još za Alaves.

Ukoliko se njegov transfer u Al Ahli realizuje, a Atletik tvrdi da je blizu, Ljorentea u klubu iz Džede već čekaju Eduar Mendi, Alan Sen Maksiman, Rijad Marez i Roberto Firmino, kao i Ezgjan Alioski i Rijad Budebuz, koji su od ranije u ekipi.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Markos LjorenteAtletiko MadridAl Ahli DžedaTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara