Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Atletiko koristi poraz Reala i penje se na drugo mesto, Valensija lebdi iznad provalije

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.05.23. | 11:58

Nastavlja se vanredno 33. kolo Primere

Tri meča u utorak, tri u sredu i četiri u četvrtak. Takav je raspored mečeva u vanrednom 33. kolu Primere. Juče je Barselona opravdala status favorita protiv Osasune, Almerija se radovala protiv davljenika Elčea, a Real Madrid je poklekao u San Sebastijanu gde ga je preslišao Sosijedad. To znači da se Atletiko Madridu "crta" plasman na drugo mesto, ukoliko savlada Kadiz. Ujedno, Viljareal se u Valensiji bori da zadrži malu nadu za mesto u Ligi šampiona, a Hetafeu su potrebna tri boda protiv Selte u borbi za opstanak...

Posle jake druge polovine sezone, Atletiko Madrid je očigledno na putu da se kvalifikuje za evropsku elitu. Prošle sedmice slavio je sa 5:2 u Valjadolidu, a tim Dijega Simeonea ponovo se suočava sa timom iz zone ispadanja. Vanda Metropolitano skoro da nije imala problema sa Kadizom u prošlosti.

Izabrane vesti

Kadiz će u borbu protiv odlično raspoloženog madridskog sastava ući sa 15. mesta, sa samo četiri boda prednosti ispred Espanjola koji je u zoni ispadanja. Kolčonjerosi bi želeli da konačno prestignu najvećeg rivala, a sjajnu priliku za to će imati protiv Žutih, mada Kadiz posle važne pobede prošlog vikenda protivniku neće dati ništa besplatno.

22.00: (1,30) Atletiko Madrid (5,20) Kadiz (11,0)

Madridski tim je poslednjih nedelja u zaista dobroj formi. Od 16 prvenstvenih mečeva izgubio je samo jedan, i to od suverenog lidera, Barselone, na Kamp Nou. U nedelju uveče, tim Dijega Simeonea poharao je Kastilju i Leon, kada se na stadionu Hose Zorilja suočio sa Valjadolidom.

Gosti su potvrdili formu već u prvom poluvremenu, kada su se Himenez i Morata nadovezali na Molinin uvodni gol. Valjadolid je uspeo da dramatizuje meč, stiga je na 2:3, ali favorit nije dozvolio da ostane bez bodova. Na kraju je sa dva pogotka obezbedio visoku pobedu 5:2.

------------

Sve utakmice Primere možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

Kadiz se do sada ove sezone mučio, posebno u napadu. Ima drugi najmanje postignutih golova od svih timova u Primeri, sa samo 25 golova u 32 utakmice.

Obe ekipe muče po nekoliko izostanaka. Mandava, Savić i Ljorente neće startovati, znak pitanja je nad učešćem Jana Oblaka. Igrači Kadiza su još gori što se izostanaka tiče. Zbog kartona neće igrati Ernandez i San Emeterio, dok su Kala, Čust, Okampo, Garido, Marti i Zaldua povređeni.

22.00: (1,30) Atletiko Madrid (5,20) Kadiz (11,0)

Biće zanimljivo i na Mestalji. Valensija proživljava veoma bolnu sezonu i nalazi se blizu pozicija za ispadanje. Da ne bi upala u njih, ona mora da osvajaa poene, a to bi mogao da bude problem u sredu uveče, pošto će se Viljareal pojaviti pred njenim vratima. Podmornica još ne odustaje od sna da se plasira u Ligu šampiona.

Tim koji trenira legenda Valensije Ruben Baraha tek je na 17. mestu u šampionatu i izgledi nisu baš privlačni. Ostalo je još šest utakmica do kraja sezone, ali Valensija je izgradila prednost od samo dva boda u odnosu na davljenike. Krajem prošlog meseca, Slepi miševi su igrali protiv Elčea, a potom i Valjadolida, i obe je rešila u svoju korist.

Onda je došlo poslednje kolo. Valensija je ušla u njega kao izraziti favorit, ali ju je Kadiz iznenadio. Baraha nije bio nimalo zadovoljan posle utakmice.

"Nedostajalo nam je više akcenta, prestali smo da obraćamo pažnju i izgubili smo koncentraciju. Očigledno smo imali prednost, nadmudrili protivnika, ali ni 16 šuteva nije bilo dovoljno da pobedimo. Veoma mi je žao, jer je ekipa u poslednje vreme počela da se razume. Moraćemo da radimo na tome da bismo bili efikasniji".

Valensiji će nedostajati Klajvert i Andre na domaćem terenu, a Perez takođe nije u idealnom stanju. Kokelana ove sezone više nećemo gledati u bojama Viljareala, a zdravstveni problemi muče i Moralesa i Kika. Viljareal zaostaje osam bodova do četvrtog mesta, uprkos tome što je uspeo da dobije poslednja dva ligaška duela.

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Almerija - Elče 2:1 (1:0)

/Baptistao 22, Embarba 52 – Ponse 90/

Barselona - Osasuna 1:0 (0:0)

/Alba 85/

Real Sosijedad - Real Madrid 2:0 (0:0)

/Kubo 47, Barenečea 86/

Sreda

19.30: (2,70) Valensija (3,10) Viljareal (2,75)

22.00: (1,30) Atletiko Madrid (5,20) Kadiz (11,0)

22.00: (2,55) Hetafe (3,15) Selta (3,20)

Četvrtak

19.30: (2,30) Đirona (3,25) Majorka (3,50)

19.30: (1,88) Sevilja (3,50) Espanjol (4,30)

22.00: (1,75) Bilbao (3,70) Betis (5,40)

22.00: (1,85) Rajo Valjekano (3,60) Valjadolid (4,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraAtletiko MadridKadizValensijaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara