Lukas Beltran (©AFP)
Lukas Beltran (©AFP)

Atletiko krade Benfiki Riverovog špica

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.05.23. | 20:18

Lukas Beltran na ceni

Naslednik Hulijana Alvareza koji je otišao u Mančester Siti, 22-godišnji Lukas Beltran, dobrim igrama ove sezone za River Plejt skrenuo je pažnju Evropljana na sebe, pa bi već na leto mogao da napusti Argentinu, pišu tamošnji mediji. U 19 mečeva dao je osam golova i asistirao za jedan, a prethodno je bio zapažen i na pozajmici u Kolonu.

Donelo je to mladom napadaču interesovanje prvo Benfike, a onda i Atletiko Madrida za koji se navodi da bi već u predstojećem prelaznom roku mogao da angažuje Beltrana. Potrebno je samo da Madriđani pošalju ponudu od najmanje 25.000.000 evra, koliko iznosi izlazna klauzula iz njegovog ugovora sa Riverom i klub će morati da ga pusti uprkos što je saradnja prvobitno dogovorena do 31. decembra 2025.

Izabrane vesti

Atletiko bi po završetku sezone mogao da ostane bez Alvara Morate (iskusni napadač se dovodi u vezu sa Romom i Milanom), a pitanje je i da li će se Žoao Feliks vratiti iz Engleske, pošto je izrazio želju da po isteku pozajmice Čelsiju (na kraju sezone) ostane u Premijer ligi.

Od klasičnih napadača Atletiko imas još Memfisa Depaja i Antoana Grizmana, te Anhela Koreu i Janika Karaska na krilima, ali s obzirom na njihov staž, jasno je da na Metropolitanu gledaju u budućnost i traže špica na duži period. Mogao bi Lukas Beltran da bude taj, posebno pod komandom sunarodnika Dijega Simeonea.


tagovi

Atletiko MadridRiver PlejtLetnji prelazni rok 2023Benfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara