Grizman i Tiram (©Reuters)
Grizman i Tiram (©Reuters)

Atletiko ne odustaje od Tirama, mnogo toga zavisi od Grizmana

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 14:19

Nadaju se u Madridu da će francuski napadač uspeti da ubedi reprezentativnog saigrača da obuče crveno-beli dres

Prvi pik Altetiko Madrida u januaru, nakon što su na pozajmice otišli Žoao Feliks u Čelsi i Mateus Kunja u Vulverhempton, bio je Markus Tiram. Nadao se sportski direktor Andrea Berta da u Borusiji Menhengladbah neće mnogo zatezati oko obeštećenja imajući u vidu da Francuzu na leto ističe ugovor, međutim, prevario se. Nemci su tražili obeštećenje veće od 15.000.000 evra, jer su uvereni da do kraja sezone mogu da ubede 25-godišnjeg Tirama na produžetak saradnje. Visokom cenom pokušali su - i uspeli - da odbiju zainteresovane klubove.

Atletiko se povukao, ali ne i odustao od potpisa napadača. Po pisanju Marke, na Vandi Metropolitano spremaju se za novi napada. Ovaj put trebalo bi da im bude dosta lakše jer se pita isključivo fudbaler. Ukoliko ga privuku svojom ponudom - dobiće ga, pošto mu po završetku sezone ističe ugovor.

Izabrane vesti

Zato je u pregovore uključen i Antoan Grizman, jedan od vodećih igrača francuske reprezentacije, čiji bi uticaj mogao da bude od velikog značaja. Iskusni golgeter ima zadatak da ubeti saigrača iz nacionalnog tima da obuče crveno-beli dres.

Pošto u januaru nisu uspeli da dovedu Tirama, a ni opciju B, Borhu Iglesijasa, koji je ostao u Betisu, Madriđani su se okrenuli Memfisu Depaju. Holanđanin je angažovan iz Barselone za 3.000.000 evra i ima zadatak da, sa Grizmanom i Moratom, nadomesti odlaske Mateusa Kunje u Vulvse i Žoaa Feliksa u Čelsi.

Pomenuta dvojica se, međutim, na leto najverovatnije vraćaju u Madrid, a uz Depaja, Grizmana i Moratu tu je i Anhel Korea, tako da bi morale Jorgandžije malo i da rasčiste svoje redove u napadu. U slučaju Tiramovog dolaska sigurno će neko morati i da napusti četu Dijega Simeonea (ako i dalje bude njegova). Prvenstveno bi to mogao biti Feliks, ali o tom potom.

Tiram je ove sezone dao 13 golova i imao četiri asistencije u 20 nastupa za Menš, ali je u tri meča po nastavku sezone posle pauze zbog Svetskog prvenstva bio bez konkretnog učinka. Možda je mislima već u Madridu ili nekom drugom gradu, jer Marka navodi da Atletiko nije jedini koji ga želi u svojim redovima. Pominju se i Bajern i bogati engleski klubovi.

Zbog toga će Grizmanova uloga u ovom poslu biti velika.


tagovi

Antoan GrizmanMarkus TiramAtletiko MadridBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara