Atletiko pokušava da dovede Kondogbiju, Valensija se opire

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.20. | 15:18

Madriđani imaju pravo da dovedu jednog igrača van prelaznog roka

Arsenal je pola sata pred kraj prelaznog roka aktivirao otkupnu klauzulu Tomasa Partija i doveo Atletiko madrid u tešku situaciju. Simeone i Kolčonjerosi su ostali bez bitnog igrača, ali i vremena da dovedu zamenu.

Ipak, u Španiji postoji posebno pravilo da klub može da dovede jednog igrača i van prelaznog roka. U roku od 30 dana. To je u slučajevima teških povreda ili odlaska igrača poslednjeg dana prelaznog roka ako je za njega aktivirana otkupna klauzula. U ovom drugom slučaju, klub sme na zamenu da potroši samo 25 odsto od sume koju je zaradio od prodatog igrača. Kako je Partijev transfer iznosio 50.000.000 evra, a Atletiku je pripalo 45.000.000 (Leganesu otišlo 10 odsto), Madriđani na zamenu smeju da potroše samo 11.250.000 evra. To je nedovoljno da bi se ostvarile Simeoneove glavne želje poput Mikela Merina iz Real Sosijedada ili Hosea Kampanje iz Levantea, ali bi možda moglo da bude dovoljno za Žofrija Kondogbiju iz Valensije.

Izabrane vesti

Francuski vezista je po ukusu Simeonea, ali to neće biti lako izvodljiva transfer operacija. Kada je došao u Valensiju, Kondogbija je imao otkupnu klauzulu od 80.000.000 evra. Ali ona je opadajuća i svake sledeće sezone je bila manja. Narednog leta će iznositi 30.000.000 evra. To je i dalje preko onoga što Atletiko može da potroši, ali se Madriđani nadaju da bi mogli da završe transfer od 11.250.000 evra sa bogatim bonusima za sledeću godinu.

Valensija se trenutno opire jer ne želi da izgubi Kondogbiju. Tačnije, trener Havi Grasija preti ostavkom ako mu klub proda francuskog vezistu bez šanse da se dovede zamena. Grasija je već pre nekoliko dana zapretio ostavkom jer je ogorčen poslovanjem kluba. Nije mu dovedeno nijedno poajačnje, a otišli su bitni igrači poput Rodriga, Pareha, Ferana Toresa, Garaja, Kokelana

Klub je u katastrofalnoj finansijskoj situaciji i nema para za pojačanja. Celo leto na Mestalji je prošlo u pokušajima prodaja i skraćenja platnog spiska. Kako je Kondogbija jedan od najplaćenijih igrač u timu, čelnici Valensije bi verovatno pristali da ga prodaju, ali rizikuju da izgube trenera.

Atletiko čeka i nada se. Ima skoro mesec dana fore da dovede neophodno pojačanje. Ako Valensija ne popusti, Madriđani će se okrenuti jeftinijim varijantama poput Maura Arambarija iz Hetafea ili Idrisua Babe iz Maljorke.

Za Ligu šampiona su već zakasnili pošto su danas predali listu prijavljenih igrača. Na njoj je Partijevo mesto zauzeo mladi Ismail Gutijerez (19) koji je nedavno došao iz Betisa za 2.000.000 evra. 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Žofri Kondogbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara