Atletiko stigao Barselonu pred Novu godinu, Sevilja nemoćna na Metropolitanu i sa igračem više

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 18:08

Jorgadžije slavile minimalnim rezultatom u zaostalom meču četvrtog kola – 1:0

Pogrešio je Atletiko Madrid protiv Hetafea, ali sličan propust u sudaru sa Seviljom nije mogao da im se desi. Bez obzira što su Andalužani sa Kike Floresom počeli da pokazuju znake života, duel na Metropolitanu je, kao mnogo puta tokom 2023. godine, predstavljao jednosmernu ulicu. Na kraju je Atletiko slavio protiv Sevilje (1:0), i stigao do zadovoljavajućeg vremena, kada je u pitanju ova takmičarska godina.

Jorgandžije su današnjim trijumfom (1:0), u okviru zaostalog meča četvrto kola Primere, uspeli da se bodovno poravnaju sa Barselonom na trećem mestu. Za sezonu punu oscilacija – vrlo dobro.

Izabrane vesti

Mada treba reći da je posao Altetiku bio olakšan, pošto je Sevilja igrala bez nekolicine standardnih prvotimaca. Imao je silne muke Kike Flores da sastavi najbolji tim.

Ponovo su u startnoj postavi bili golman Marko Dmitrović i reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj. Uspeli su gosti da odole u prvom poluvremenu i pored pritiska Atletika. Međutim, podređena Sevilja je kapitulirala čim je počeo nastavak. Sjajnom dijagonalom Rodirgo De Pol, pronašao je Ljorenta u opasnoj zoni. Prvi pokušaj nije bio precizan, ali jeste drugi. Lopta mu se odbila na nogu, što je bilo dovoljno da pogodi dalji ugao Dmitrovićevog gola.

Utakmica je počela da se komplikuje, bar iz perspektive igrača Atletika, onog trenutka kada je Sojundžu dobio direktan crvenmi karton zbog jakog faula. Sevilja je tek tada počela da igra sa mnogo više rizika. Bilo je gusto pred Janom Oblakom, nekoliko puta, ali je Atletiko ujedeo iz kontri. Mogao je Ljorente do drugog pogotka, međutim nekoliko sjajnih intervencija je imao Marko Dmitrović.


PRIMERA – ODLOŽENI MEČ 4. KOLA

Subota

Atletiko Madrid - Sevilja 1:0 (0:0)

/Ljorente 46/



tagovi

Dijego SimeoneMarko DmitrovićMarkos Ljorente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara