Đerard Moreno (©AFP)
Đerard Moreno (©AFP)

Atletiko traži špica, Viljareal 100.000.000 za Morena

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 12:49

Toliko neće dobiti, ma koliko da je dobar…

Luis Suarez ima opciju da na leto ode, Musa Dembele je tu na pozajmici iz Liona i za sada nije pokazao toliko da bi Atletiko izdvojio 33.500.000 evra da ga otkupi, Alvaro Morata je u Juventusu i nema signala da će da se vrati u Madrid… Anhel Korea čak izgleda kao da sve može, čak se izgubi u prostoru i vremenu. Nema nikakve sumnje, Dijegu Simeoneu je potreban još jedan napadač za leto.

Madridska Marka nema dilemu: Đerard Moreno je taj. Ili je bar taj koga bi Atletiko voleo. U evropskom derbiju sa Granadom potvrdio je klasu prvim het-trikom u karijeri, ove sezone je postigao već 19 golova, 23 ako računamo i ostala takmičenja. Najefikasniji je Španac u ovom trenutku, u La Ligi su ubojitiji samo stranci: Lionel Mesi, Karim Benzema i sam Luis Suarez. Ima i osam asistencija sve skupa.

Izabrane vesti

Uostalom, hteo ga je Simeone i 2018, ali je on tada za 20.000.000 evra prešao iz Espanjola u Viljareal.

(1,13) Barselona (9,50) Valjadolid (16,0)

I tu dolazimo do problema. Cena mu je samo rasla, a kako se očekuje da će ovog leta biti i u reprezentaciji Luisa Enrikea za Evropsko prvenstvo verovatno će i nastaviti. A u njegovom ugovoru već sada stoji izlazna klauzula od okruglo 100.000.000 evra.

Jasno je da Atletiko neće dati toliko za napadača koji ovog meseca slavi 29. rođendan. Isto tako se čini jasnim i da ga predsednik Viljareala Fernando Roig neće pustiti za manje.

"Njegova izlazna klauzula je 100.000.000 evra i najradije bih da je ne dobijemo, on je veoma važan igrač za nas”, baš nedavno je rekao Roig u intervjuu za radio Onda Sero.

Nema dakle pregovora. A nema ni Atletiko luksuz da se baš toliko razbacuje.


tagovi

Đerar Morenoletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara