Hulk proslavlja pobedu sa fudbalerima Atletiko Mineira (©Reuters)
Hulk proslavlja pobedu sa fudbalerima Atletiko Mineira (©Reuters)

Atletiku Superkup Brazila posle penal drame: Hulk u 12. seriji doneo trofej Petlovima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 22:46

Posle titule u Seriji A i Kupa, sastav iz Belo Orizontea nanizao još jedan pehar

Triler u Kujabi. Fudbaleri Atletiko Mineira su ispustili minimalnu prednost, Flamengo je do prekreta stigao sredinom drugom poluvremena, ali nije uspeo da sačuva minimalnu prednost. Gol Hulka u 75. minutu odveo je utakmicu u penale, a onda je usledila prava drama. Svi igrači su stavljali loptu na belu tačku, obrnuli ceo krug, a onda je Hulk pogodio, a Vitinjo promašio i Superkup je završio u rukama Petlova - 2:2 (8:7 penalima).

Sjajan meč na neutralnom terenu u Kujabi, mada su gosti očekivano imali daleko više navijača. Na tribinama je bilo preko 32.000 ljudi, a na terenu fenomenalna fudbalska predstava. Atletiko je na kraju zasluženo došao do trofeja, imao je više prilika, duže držao loptu u posedu, pa je novi trener ekipe iz Belo Orizontea Rikardo Antonio Mohamed Matijević (inače Argentinac) na najbolji način počeo svoj mandat u klubu.

Izabrane vesti

Poveo je Atletiko u finišu prvog poluvremena. Ugo Souza je uspeo da ukroti dobar udarac sa distance, ali je Naćo Fernandez pokupio odbitak u smestio loptu u mrežu.

Otišlo se na odmor, a Rubronegri su poravnali posle 10 minuta igre u nastavku. De Araskaeta je probio po levoj strani, zavrnuo loptu na pet metara, golman Atletika Everson je odbranio pokušaj Enrikea, ali nije ništa mogao kada je odbitak pokupio Gabrijel Barbosa - 1:1.

Samo osam minuta kasnije - preokret. Ukrali su fudbaleri Flamenga loptu rivalu ispred sopstvenog šesanesterca, a onda se za par sekundi transformisali u napad. Usledio je ambiciozan pas Lazara ka Brunu Enrikeu, ovaj je seo na skuter, neverovatnom brzinom stigao do lopte i rutinski je sproveo u mrežu za 2:1 u korist sastava iz Rija.

Nastavio je Atletiko da igra svoju igru, čini se da se i Flamengo blago povukao posle preokreta, pa je u 75. minutu Hulk zakucao loptu u mrežu rivala sa ivice peterca za novo izjedanečenje.

Otišlo se na penale i usledio je triler. U prvih pet serija svi izvođači su bili precizni. Mohamed Matijević i Paulo Souza su očigledno odabrali prave izvođače. Šestu je promašio Guga i Vilijan Arao je imao priliku da donese trofej Flamengu - nije uspeo. Pogađaju potom Žair i Gomeš, a onda loptu na kreč stavlja golman Atletika Everson - i maši! Nisu Rubronegri iskoristili ni drugi poklon, kako je Mateuzinjo bio neprecizan. Nejtan i Pereira su potom bili dovoljno smireni, a onda je bivši fudbaler Sevilje i Galatasaraja Marijano dao i treću šansu timu iz Rija. Bruno Fabrisio je šutirao i promašio! Usledio je i četvrti zicera za Souzinu ekipu posle promašaja bivšeg kapitena madridskog Atletika Dijega Godina. Navijači su nesumnjivo pomislili da je konačno sve gotovo, ali... Golman Flamenga Ugo Souza ne uspeva da pogodi i otišlo se u drugi krug.

Hulk je ponovo bio precizan, Vitinjo je promašio i trofej je završio u rukama Atletiko Mineira. Interesantno je da je čitav meč sa klupe Flamenga pratio specijalista za jedanaesterca, bivši golman Valensije Dijego Alves. Souza nije sačuvao zamenu za njega, iskoristio je petu i poslednju u 83. minutu.

SUPERKUP BRAZILA

Nedelja

Atletiko Mineiro - Flamengo 2:2 (1:0) /8:7 penalima/

/Fernandez 43, Hulk 75 - Barbosa 56, Enrike 64/


tagovi

FlamengoAtletiko MineiroBrazil 1Hulk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara