Atomski fudbal igra Menš! Plea radio šta je hteo, Šahtjor ne pamti ovakvu bruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.11.20. | 20:46

Šest komada u gostima i prvo mesto u grupi za popularne Ždrepce

Uoči žreba za grupnu fazu Lige šampiona se pretpostavljalo da bi Borusija Menhegladbah mogla da bude nagazna mina iz četvrtog šešira. Ali da će biti ovakva bomba, to je teško ko mogao da pretpostavi...

U prvom kolu su umalo pobedili Inter u Milanu (2:2 u 90. minutu), u drugom su do 87. minuta vodili 2:0 na svom terenu protiv Real Madrida i opet morali da se zadovolje sa 2:2, ali su zato večeras sve naplatili Šahtjoru. Popularni nemački Ždrepci su večeras na gostovanju u Kijevu rasturili Šahtjor sa fantastičnih 6:0 i naneli mu najteži evropski poraz na njegovom terenu u klupskoj istoriji. Bilo je jasno da se istorija piše već posle brutalnog prvog poluvremena u kojem su Nemci vodili 4:0! Ne pamti se kada je neko tako ponizio Šahtjor kao domaćina. Uostalom, reč je o timu koji je nedavno pobedio Real u Madridu i igrao nerešeno protiv Intera.

Izabrane vesti

Sa ovom pobedom se situacija u grupi B dodatno zakomplikovala pa bi ceh na kraju mogli da plate Real ili Inter koji su bili favoriti. Borusija je sada blagi favorit za prolaz dalje jer u naredna tri kola igra dva meča na svom terenu protiv Šahtjora i Intera dok gostuje Realu. Reklo bi se da se nalazi u ubedljivo najboljoj poziciji.

Šahtjor je u prva dva kola nadmašio sva očekivanja, ali je večeras doživeo fudbalski masakr. Borusijin strateg Marko Roze se zaleteo sa ofanzivnom formacijom i trojicom napadača Štindlom, Tiramom i Pleom. Isplatilo mu se... Ukrajinci nisu znali šta ih je snašlo. Od prvog do poslednjeg minuta je Borusija napadala u talasima. Mogla je da postigne još koji gol...

Kanonada je počela školskom akcijom u osmom minutu. Desni bek Lajner je otišao visoko gde ga je pasom iz sredine pronašao Nojhaus, a Rozeov miljenik iz Salcburga je vratio idealnu povratnu loptu na penal gde je siguran egzekutor bio Plea.

Nastavio je Menš da napada i u 16. minutu duplirao prednost. Kramer je šutirao sa 18 metara, lopta je zakačila nekog od domaćih fudbalera, promenila smer i prevarila golmana. A u 26. minutu je usledio najlepši detalj meč. Alasan Plea je u stilu Gabrijela Batistute poslao projektil iz kolena koji ni dva golmana ne bi odbranila. Jedva je i kamera ispratila let lopte posle topovskog šuta Francuza.

Grogiranu odbranu Šahtjora je u finišu poluvremena dotukao Bensabini posle kornera i gužve pred golom. Ni 4:0 na poluvremenu nije sputalo Ždrepce da se smire. Nastavili su galopiraju po Šahtjorovoj polovini i da napadaju. Dodo je spasio čist gol posle šuta Tirama na početku drugog poluvremena, ali u 65. minutu jer pukla petarda! Loše ispucavanje golmana Turbina je kaznio Štindl, a Plea je upisao i asistenciju. Fenomenalni Plea je u 79. minutu zaokružio het-tik posle još jedne divne asistencije Tirama.

Neverovatno kako to lako izgleda kod fudbalera Borusije Menhengladbah... Ukrajinci su jedva čekali kraj utakmice i agonije u koju su upali.

GRUPA B

Šahtjor - Borusija Menhengladbah 0:6 (0:4)

/Plea 8, 26, 78, Kramer 17, Bensabini 44, Štindl 65/

21.00: (1,95) Real Madrid (3,60) Inter (3,80)



tagovi

Alasan PleaLars ŠtindlŠahtjor Donjeck

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara