Stefanos Cicipas
Stefanos Cicipas

ATP Milan: Odvajanje žita od kukolja

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.11.18. | 09:48

Drugi dan takmičenja najboljih mladih tenisera sveta doneće nam imena prvih polufinalista, ali i onih koji će izgubiti svaku nadu u dalji prolazak

Nakon što je juče odigrano prvo, takmičenje najboljih sedam ATP tenisera do 21 godine, uz jednu specijalnu pozivnicu za domećeg igrača, u Milanu nastavlja se danas obračunima, logično, drugog kola. Nakon današnjeg dana saznaćemo verovatno i imena prvih polufinalista, ali i onih koji će izgubiti svaku nadu u dalji prolazak, te je potrebno oobratiti pažnju na ovaj detalj, pre svega zbog sportskog klađenja.

Od 14 časova rekete prvi ukrštaju Hubert Hurkač i Đaume Munar, dva momka koji su poraženi juče u četiri seta, te je tako i jednom i drugom pobeda preko potrebna ne bi li uopšte sanjali o polufinalu. Biće to prvo odmeravanje na ATP-u između Poljaka i Majorčanina koji polako stasava u ozbiljnog asa pod patronatom porodice Nadal. Hurkač je postavljen za favorita, ali mi ipak verujemo u mladog Španca koji juče nije imao dovoljno sreće protiv fantastičnog Stefanosa Cicipasa.

Izabrane vesti

Nakon njih igraju Tejlor Fric i Lijam Karuana gde je ovaj prvi apsolutni favorit iako ga je juče u četiri seta savladao Andrej Rubljev. Italijan je dobio specijalnu pozivnicu od organizatora, ali nikako ne pripada ovom svetu te će to biti brzo čišćenje sa terena, što je doživeo i juče protiv Aleksa de Minora. Zarada na Frica možda jeste mala, ali je zato opasna sigurizza.

Nakon popodnevne pauze, inače tradicionalne u Italijana, od 19.30 se nastavlja program i to obračunom Cicipasa i Fransesa Tijafoa. Njih dvojica su igrali samo prošle godine jedan protiv drugog i Grk je bio ubedljiv. Ovaj put takođe očekujemo trijumf momčine iz Atine, ali ne bez muke pošto je Amerikanac uspeo da nađe formu u poslendje vreme.

Drugi dan takmičenja u Milanu zatvaraju De Minor i Rubljev. Australijanac, iako i dalje tinejdžer, te je i najmlađi na turniru, vodi sa 1-0 u međusobnim odmeravanjima, a i daleko je bolje plasiran od protivnika (31-68) te ne bi trebalo da sumnjamo u njegov uspeh. I ovaj meč bi mogao da potraje.

DNEVNI RASPORED MEČEVA

Turnir u u svetskoj prestonici mode igra se u zatvorenom, na tvrdoj podlozi za nagradni fond 1.335.000 evra. Ovo takmičenje ima i posebna pravila te se mečevi igraju u pet setova na četiri osvojena gema, a taj-brejk je na 3:3. Prošle godine na inaguralnom turniru slavio je Koreanac Hjeon Čung.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Stefanos Cicipasbet analizaAndrej RubljovFrenses Tijafo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara