Slavlje igrača Aukasa (©AFP)
Slavlje igrača Aukasa (©AFP)

Aukas pred istorijskom titulom: Barselonu muče tradicija i nadmorska visina

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 22:20

Ekvador 1: Noćas na programu revanš meč finala LigePro, tim iz Kita brani 1:0 iz prvog duela

Posle više od 10 meseci takmičenja, ekvadorska LigaPro završava se noćas revanšom u odlučujućoj seriji između Aukasa i Barselone (

23.55). Tim iz Kita u meč ulazi sa prednošću od 1:0 posle pobede prošle nedelje u Gvajakilu, što mu služi kao veći podsticaj pred sudar sa Barselonom na svom stadionu.

Izabrane vesti

Nikada ranije Aukas nije bio tako blizu osvajanja prve titule u ekvadorskom šampionatu, a sada se, sa prednošću, nada da je neće protraćiti. Iako spada u red ekipa koje imaju najviše navijača u zemlji, žuto-crveni još čekaju na vredan trofej. S druge strane, rival iz Gvajakila je najtrofejniji sa 16 pehara namenjenim nacionalnom prvaku. Za Aukas će ovo da bude prvo iskustvo igranja finala, a za Barselonu čak 29.

Aukas je neporažen na svom stadionu nepunih godinu dana i nije izgubio ove sezone pred svojim navijačima. Nastavak ovog impresivnog niza bio bi dovoljan da Orijentalesi najzad stignu na tron.

23.55 (2,00) Aukas (3,35) Barselona (3,50)

Naruku pulenima Sezara Farijasa ide podatak da su savladali Barselonu u četiri poslednja međusobna duela, odnosno u šest od devet minulih okršaja. Torerosi iz Gvajakila veruju u preokret nepovoljne situacije i moraju da pobede sa 1:0 da bi izjednačili seriju, i makar 2:0 da bi bili šampioni. Nimalo lak zadatak imajući u vidu da je Aukas nanizao 21 meč u ligi u kojima nije izgubio.

Šanse Barselone nisu velike, ali Astiljeri iz Gvajakila imaju adute u vidu argentinskog golmana Havijera Buraija, njegovog sunarodnika i kapitena Damijana Dijaza, te Urugvaja Bruna Pinjataresa i napadača Džona Sifuentea. Trener tima Fabijan Bustos očekuje maksimalan odgovor celog tima da ponovo preokrene rezultat i osvoji titulu, baš kao što je to uradio vodeći Delfin 2019, a potom i Barselonu 2020.

Aukas i njegov venecuelanski kormilar Farijas znaju da moraju da preduzmu sve mere da ne bi došlo do nepredviđenih okolnosti, jer su ga Torerosi u prvoj utakmici, iako je Aukas pobedio, doveli naterali da se brane. Ipak, golman reprezentacije Ekvadora argentinskog porekla, Ernan Galindes, potom defanzivac Haitija Rikardo Ade, defanzivci Luis Kanga i Karlos Kuero odradili su dobar posao.

Ulaznice za meč na stadionu Gonzalo Pozo Ripalda su rasprodate, a žuto-crveni će za saveznika da imaju i efekat nadmorske visine od 2.850 metara na kojoj se nalazi Kito, od čega strahuju gosti koji su nastanjeni u ekvadorskoj ravnici.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

EKVADOR 1, PLEJ-OF - FINALE, REVANŠ

Nedelja

23.55: (2,00) Aukas (3,35) Barselona (3,50), prvi meč 1:0

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Ekvador 1AukasBarselona Gvajakil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara