Radost igrača Vilstermana (©Reuters)
Radost igrača Vilstermana (©Reuters)

Aurori nije svanulo, Vilsterman joj produžio agoniju

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 02:59

Domaćin dobio derbi Kočabambe – 2:0

Tražila je Aurora zvezdu vodilju za izlazak iz kriza koja je survala u donji deo tabele bolivijskog prvenstva. Ali, u lokalnom derbiju Kočabambe je nije našla.

Vilsterman je odbranio domaći teren. Namirisao je nervozu, da se tresu ruke i noge gostima, koji su bili u seriji od tri meča bez pobede i već su se čelnicima kluba podigle obrve. Treneru Ribeiru se zaljulja stolica. Ali, sve je to sada dobilo dodatno na snazi, jer Aurora ni do gola nije došla u lokalnom derbiju i crni niz se protegao na četvrtu uzastopnu utakmicu – 2:0.

Izabrane vesti

Utakmica je u suštini bila prilično nezanimljivo, sa vrlo malo šansi, tvrda, sa dosta agresivnosti kod oba tima. Vilsterman čak nije bio ni toliko bolji, kao što bi se moglo naslutiti na osnovu rezultata, samo je svoje šanse umeo da iskoristi.

Statistika kaže da je domaćin imao dva šuta na gol. I postigao je dva gola. Prvi je pao u 27. minutu, strelac je bio Adrijel Fernandez. Za čudo, ideja trenera Aurore Ribeira je bila da bez promena u sastavu juri rezultat. Dok je šef struke Vilstermana na teren poslao sveže snage sredinom drugog poluvremena, što mu se i te kako isplatilo.

Umberto Osorio je u 68. minutu ušao u igru, a tri minuta kasnije je postigao gol za 2:0. Time je stavio tačku na meč i pored gola gostiju iz penala u 91. minutu, a u večitom derbiju Kočabambe doneo je 76. trijumf Vilstermanu, dok je Aurora ostala na svega 31 pobedi. I teški je dani čekaju posle ovog još jednog neuspeha.

BOLIVIJA 1 – 13. KOLO

Utorak

Palmaflor – Bolivar 2:2 (1:1)

Sreda

Independijente Petroleros – Real Poosi 2:1 (1:1)

Olvejz Redi – Bluming 5:1 (2:1)

Nasional Potosi – Santa Kruz 2:2 (2:1)

Četvrtak

Orijente Petrolero – San Hoze 4:0 (2:0)

Strongenst – Tomajapo 2:0 (1:0)

Rojal Pari – Gvabira 1:1 (0:0)

Petak

Vilsterman – Aurora 2:1 (1:0)


 


tagovi

BolivijaVilsterman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara