Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AUSTRALIJA: Bitka za doigravanje, Brizbejnu pol-pozicija

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 10:07

Pert se još nada plej-ofu, ali bi za to morao da pobedi na preostala dva meča

Kraj ligaškog dela utakmičenja u Australiji samo što nije, a jedino je nepoznato ko će zauzeti poslednje dve karte za mesto u doigravanju. Melburn Siti i Sidnej su osigurali vodeće dve ulaznice koje vode direktno u polufinale plej-ofa, dok su Sentral Koust Mariners, Mekartur i Adelejd verovatni učesnici borbe za titulu, mada će mnoge stvari da budu jasnije posle današnjeg obračuna Brizbejna i Perta (11.05).

Poslednje šesto mesto koje vodi u plej-of je tačka sporenja za nekoliko ekipa, ali najbliži mu je Brizbejn, koji ima meča manje u odnosu na konkurenciji i ukoliko danas osvoji tri boda popeće se na treće mesto kolo pre kraja. Domaćin, takođe, želi da se osveti gostima zbog poraza u februarskom odmeravanju snaga, kada je Pert slavio 3:1.

Izabrane vesti

11.05: (2,05) Brizbejn (3,40) Pert (3,35)

Glori ipak neće biti lak zalogaj, jer je u dobroj formi. Nanizao je šest duela bez poraza, ostvarivši na njima četiri pobede i dva remija. Poslednji put je igrao nerešeno na gostovanju Velingtonu 1:1 pre tri dana. Ujedno, Pert je još u igri za mesto u plej-ofu, jer je na četiri boda od zone doigravanja, pa mora da obezbedi maksimalan broj bodova iz poslednja dva meča kako bi imao bilo kakve šanse da se kvalifikuje.

Brizbejn Roar nije uspeo da zabeleži treću uzastopnu pobedu, pošto ga je u nedelju pobedio Vestern Sidnej Vonderers sa 2:0. Ipak, puleni trenera Vorena Muna trenutno zauzimaju poslednje mesto u plej-ofu, dva boda ispred najbližih konkurenata, ali imaju meč manje.

Urugvajac Bruno Fornaroli na cifri je od 12 ligaških golova ove sezone, pošto je pogodio mrežu na poslednjem susretu sa Velingtonom. Fornaroli je siguran u navali, ali bi strateg Ričard Garsija usled gustog rasporeda mogao da izvrši neke promene u početnih 11 za ovu utakmicu. Sa druge strane, Japanac Riku Danzaki je ključni igrač domaćih i od njegovog učinka će umnogome da zavisi uspeh Brizbejna.

AUSTRALIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Sreda

11.05: (2,05) Brizbejn (3,40) Pert (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1AustralijaBrizbejn RorPert Glori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara