Slavlje Australijanaca (© AFP)
Slavlje Australijanaca (© AFP)

Australija ni posle 15 utakmica nije na Mundijalu, mora da dobije još jednu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.06.22. | 22:10

Kenguri golom Hrustića u finišu savladali Ujedinjene Arapske Emirate i izborili baraž sa Peruom

Odigrala je Australija čak 15 utakmica, a još do Katara nije stigla. Zasad mu se približila. Moraće da pobedi još jednu kako bi na zimu učestvovala na Prvenstvu sveta. A za tu šansu izborila se tako što je savladala Ujedinjene Arapske Emirate 2:1 i stekla pravo da se u finalu interkontinetalnog baraža nadmeće sa Peruom.

Kenguri su u Al Rajanu morali maltene dvaput da „pobede“ uporni arpaski tim i tako dođu na prag Mundijala. Meč vredan plasmana u Dohu igra se 13. juna i pobednik će se takmičiti u grupi sa Frnacuskom, Danskom i Tunisom.

Izabrane vesti

Iako bez jedne od glavnih zvezda, Toma Rogića, Australija se ispostavila za nijansu boljom u utakmici koja se neće pamtiti po atraktivnim potezima, ali hoće po odlučujućem golu. Autorizovao ga je Ajdin Hrustić, šest minuta pre kraja volej udarcem savladao je Kalida Eisu, iako je golmana Emirata zapravo matirao Ali Salmin, jer ga je lopta pogodila na put na mreži i tako prevarila kolegu među stativama.

Prethodno, sve bitno se desilo u samo četiri minuta. Najpre je Džekson Irvin u 53. minutu pogodio posle prodora i dodavanja Martina Bojla, da bi u 57. poravnao Kajo Kanedo. Završni udarac je, ipak, zadala selekcija Grema Arnolda koja će se naredne sedmice boriti za plasman na šesti Mundijal, a peti uzastopni.



tagovi

Fudbalska reprezentacija Australijereprezentacija AustralijeSvetsko prvenstvo 2022kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara