AUSTRALIJA: Ninković produžio ugovor, igraće još godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.06.21. | 17:31

Najbolji fudbaler A-lige aktivirao opcionu sezonu u ugovoru sa Sidnejom i uz Boboa i Vilinksona biće okosnica tima u narednom šampionatu

Kvalitet je dobio potvrdu i u vidu produžetka ugovora. Miloš Ninković će i u narednoj sezoni braniti boje Sidneja, objavio je trener nebesko plavih Stiv Korika neposredno posle poraza u velikom finalu A-lige od Melburn Sitija (3:1).

Nekadašnji srpski reprezentativac je izabran za fudbalera godine u Australiji, a nekako istovremeno s dobijanjem Medalje Džonija Vorena aktivirao je i opcionu sezonu iz ugovora (2 plus 1) koji je pre dve godine potpisao sa doskorašnjim prvakom A-lige.

Izabrane vesti

"Planiramo na osvežimo ekipu, da dovedemo nekoliko mlađih igrača, ali se ne odričemo iskusnih. Ninković i Bobo su produžili ugovore na još godinu dana, a očekujemo da to uskoro uradi i kapiten Vilkinson", rekao je trener Sidneja Stiv Korika.

Trojica pomenutih fudbalera su najstariji u ekipi iz Lučkog grada, pošto imaju po 36 godina. Ali, Korika očigledno zna da bez starca nema udarca, pa je rešio da oko Ninkovića, Boboa i Vilkinsona gradi novi tim. U klubu ostaje i 34-godišnji napadač Adam Le Fondr, dok je sudbina nemačkog veziste Aleksa Baumjohana neizvesna, jer je u najmanju ruku podbacio ove sezone, a naročito u velikom finalu A-lige protiv Melburn Sitija.

Kada je reč o mladim fudbalerima Sidneja, biće interesantno videti kakva je budućnost Luka Ivanovića, mladića iz porodice srpskih emigranata, koji je mnogo obećavao kada je pre tri godine priključen prvom timu. Međutim, igrama i onim što je najvažnije za napadača - golovima - nije se proslavio. Ivanović, Trent Buhagijar (23) i Patrik Vud (18) bili su projektovani za novi napadački trio Sidneja, međutim, niti su dobili veliku minutažu, niti su imali zapažen učinak, sa donekle izuzetkom Vuda koji je postigao četiri gola. Zato valjda i nije čudo što Korika veruje u "starce" Boboa i Le Fondra.

Piše: Branko Cvetojević


tagovi

Miloš NinkovićFC SidnejAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara