Fudbaleri Pert Glorija (©Reuters)
Fudbaleri Pert Glorija (©Reuters)

AUSTRALIJA: Njukasl ili Pert - koga više bije maler?

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 22:05

Traži se pobeda

A-liga se nastavlja u NBA ritmu. Gotovo da nema dana u sedmici kada se ne igra barem jedna utakmica australijskog fudbalskog šampionata, pa tako nisu izuzetak ni ovaj utorak i sreda.

Utorak, 11.05: (2,35) Njukasl Džets (3,30) Pert Glori (2,85)

Izabrane vesti

Dva tima u očajnom stanju sastaju se na Mekdonald Džons stadionu sa samo jednom željom - da prekinu niz košmarnih rezultata. Njukasl je uspeo da veže ni manje ni više nego sedam poraza, što je crni rekord ovog kluba, dok je Pert u poslednjih osam utakmica osvojio samo pet bodova i izgubio isto toliko puta.

Glori ovom utakmicom završava iscrpljujuću dvonedeljnu turneju po istočnoj obali, koju su započeli četvoročasovnim letom od Perta do Sidneja, preskačući usput čak tri vremenske zone. I ne samo da su protiv Mekartura i Sidneja ostali praznih šaka, već nisu uspeli ni gol da postignu za 180 minuta fudbala. U Pertu se nadaju da će se taj maler protiv Njukasla razbiti jer se u tim vraća napadač Kris Ikonomidis, koji je propustio prethodna dva meča zbog nedovoljno zalečene povrede. Ali i dalje su odsutni iskusni vezisti Dijego Kastro i Nik Salivan.

Njukasl ima mnogo veće muke s povredama jer je i dalje van stroja kapiten Najdžel Bogard, kao i napadač Tete Jengi i ključni vezni igrač Džon Kutrumbis. Imajući u vidu da već sedam utakmica zaredom nisu sačuvali mrežu, teško je poverovati da Džetsi imaju način da zaustave udarni trozubac gostiju - Kiog, Ikonomidis, Fornaroli.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ

AUSTRALIJA 1

11.05: (2,35) Njukasl Džets (3,30) Pert Glori (2,85)



tagovi

Australija 1Njukasl DžetsPert Glori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara