Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

Australija: Panika u Sidneju, igrač zaražen koronom pred meč s Mekarturom

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 08:09

Reprezentativac Australije Rajan Grant pozitivan na kovid, ali će se utakmica FFA kupa ipak odigrati danas. Sidnej ima i probleme s povredama: Brazilac Bobo i dalje van stroja, Miloš Ninković pod velikim znakom pitanja

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Nova sezona u australijskom fudbalu nije počela dobro za Sidnej. Najtrofejniji klub na kontinentu osvojio je samo dva boda iz prve tri utakmice u A-ligi, a povrede su desetkovale ekipu koja je prošle sezone do samog kraja vodila trku za titulu sa Melburn Sitijem. Ali, kao da sve to nije dovoljno, pa je uoči današnje utakmice protiv Mekartura u osmini finala nacionalnog FFA Kupa i virus korona ušao u redove petostrukog prvaka Australije.

Izabrane vesti

Standardni desni bek, reprezentativac Rajan Grant, bio je pre tri dana pozitivan na kovid. Velika strepnja uvukla se u redove nebesko plavih zbog mogućnosti šorenja zaraze, pa su svi igrači i članovi stručnog štaba hitno testirani. Postojala je bojazan da se utakmica protiv gradskog rivala neće odigrati, ali su ipak svi rezultati bili negativni na koronu, pa ekipa Sidneja ipak neće morati u izolaciju.

09.45: (2,50) Sidnej (3,15) Mekartur (2,75)

Međutim, trener Stiv Korika i bez toga ima pregršt problema kako da sastavi što bolji tim za duel s rivalom koji je sezonu počeo iznenađujuće dobro i zauzima prvo mesto na tabeli A-lige. Da sve bude gore pod Sidnej, od Mekartura su poraženi pre nedelju dana u prvenstvu (1:0), a ta utakmica najbolje je pokazala koliki problem bivši šampion ima s realizacijom.

Prvi napadač ekipe, iskusni Brazilac Bobo i dalje je van stroja zbog povrede, a jedan od ključnih igrača, zadnji vezni Luk Bratan neće se vraćati na teren ove sezone jer je u prethodnoj rundi FFA kupa pokidao prednje ukrštene ligamente kolena. Na listi povređenih je i Miloš Ninković, koji već neko vreme muku muči s kolenom i do poslednjeg trenutka se neće znati da li će moći da bude makar na klupi za rezerve za današnji meč.

S druge strane, u tim se vraćaju krilni napadač Kosta Barbaruses i novajlija Džejms Donaki, a moguće je da će šansu u startnih 11 dobiti i hitri napadač Trent Buhadžar.

S druge strane, trener Mekartura Ante Miličić ima na raspolaganju kompletan sastav, a njegovi igrači pucaju od samopouzdanja nakon što su osvojili sedam bodova u prva tri kola i pritom primili samo jedan gol. Najveće zasluge za ovako pouzdanu odbranu idu na račun srpsko-hrvatskog bedema u poslednjoj liniji tima. Naime, štoperski trio ekipe sa periferije Sidneja čine Srbi Aleksandar Jovanović (bivši igrač Vojvodine, Novog Sada i Hajduka iz Kule) i Aleksandar Šunjar (igrao za Teplice i Mladu Boleslav u Češkoj i Žilinu u Slovačkoj) i Hrvat Tomislav Uskok.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Najava današnjeg derbija osmine finala FFA Kupa ipak je u senci jučerašnjeg podviga APIA Lajkarda, jednog od najpopularnijih etničkih klubova u Sidneju (osnovali ga italijanski emigranti 1954.). Tigrovi su iz najmasovnijeg australijskog takmičenja eliminisali bivše prvake Azije, ekipu Vonderersa iz Zapadnog Sidneja (2:1). Utakmicu je obeležio majstorski gol Tinana Dijaza, koji je sa skoro pola terena uhvatio na izletu neopreznog golmana rivala Danijela Marguša i doneo Lajkardu nedostižnih 2:0.

APIA će u četvrtfinalu FFA Kupa igrati protiv Marinersa sa Centralne Obale, dok će pobednik duela između Sidneja i Mekartura odmeriti snage sa ekipom Brizbejna.

KUP AUSTRALIJE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Sreda

09.45: (2,50) Sidnej (3,15) Mekartur (2,75)

***kvote su podložne promenama


Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

AustralijaFC SidnejSidnejMekarturMiloš Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara