Australija: Šesti poraz u nizu (ni)je blizu

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.04.21. | 23:36

Njukasl Džets dočekuje Vestern Junajted i nastoji da prekine seriju od pet neuspeha u A-ligi

Organizacioni problemi očigledno utiču na izdanja Njukasl Džetsa ove sezone. Početkom godine objavljeno je da je licenca kluba iz Novog Južnog Velsa ukinuta, jer vlasnik Martin Li od oktobra 2019. nije ubrizgao nikakva finansijska sredstva u klub i nije uspeo da isplaćuje klupske dugove. Tokom proteklog perioda tim kontrolišu investitori iz drugih klubova A-lige, a Njukaslu je dozvoljeno da nastavi da igra u šampionatu uprkos neizvesnosti.

Sezona je, osim šokantnih događanja van terena, startovala košmarno i na njemu. Uvodna četiri poraza nisu slutila ništa drugo nego razočaravajuću kampanju, da bi potom usledio period boljih izdanja i serija od pet duela bez neuspeha. I taman kada se činilo da je Krejg Dins pronašao dobitnu formulu, Džetsi su upali u još dublji "kanal".

Izabrane vesti

09.05: (2,25) Njukasl Džets (3,30) Vestern Junajted (3,00)

Više od mesec dana traje post Njukasla, koji u tom periodu ne samo da nije pobedio, već nije osvojio nijedan bod. Pet duela, pet poraza. I otuda u redovima Džetsa veruju da će u ponedeljak ujutru po srednjoevropskom vremenu uspeti da spreče šesti uzastopni neuspeh, kada im u goste stigne Vestern Junajted u sklopu 15. kola prvenstva Australije (09.05).

Dinsovi momci ostali su praznih ruku na trećoj utakmicu u gostima, pošto su prošle nedelje poraženi 2:1 u Pertu od Glorija. Kjaran Bramvel i Deril Lahman doneli su domaćinima zasluženo vođstvo od dva gola u prvom poluvremenu, a Džetsi nisu bili u prilici da stignu do izjednačenja uprkos tome što je Roj O'Donovan zatresao mrežu posle 15 minuta u drugom delu. Domaćin se nada nastavku tradicije protiv Vestern Junajteda, pošto je to rival kojeg su u dosadašnja tri međusobna dvoboja pobedili dva puta, a jednom je bilo nerešeno.


U međuvremenu, ekipa iz predgrađa Melburna je slavila na svom stadionu drugu uzastopnu utakmicu, i to nad lokalnim Melburn Sitijem sa 2:1. Veličina trijumfa dobija na značaju ako se u obzir uzme forma Građana, koji su do tog momenta nanizali šest pobeda. Puleni Marka Rudana imali su minus već u uvodnih 15 minuta, ali su Lahlan Vels i Besart Beriša doneli preokret.

Tim slavljem Zapadnjaci su se plasirali na osmo mesto, a zona plej-ofa im je trenutno na pet koraka. Pritom, Rudanovi momci imaju i do tri meča manje od konkurenata u trci za doigravanje, ali problem im predstavljaju gostovanja, gde su izgubili na četiri od pet duela, a jedinu pobedu ostvarili su protiv komšijskom Melburn Viktorija, koji je fenjeraš.

U poslednjoj domaćoj utakmici Džetsa, Džon Kutrumbis istegao je ligament zbog čega će da propusti najmanje narednih mesec dana akcije. Očekuje se da Ben Kantarovski takođe neće biti dostupan za ovu utakmicu, dok su Lukas Morejdžis i Arči Gudvin povređeni. Na drugoj strani, povremeni reprezentativac Australije Džošua Rizdon ostaje po strani zbog povrede noge, ali ne bi trebalo da prođe mnogo vremena pre nego što se vrati u stroj. Sebastijan Paskvali se pridružio svom sunarodniku u ambulanti zbog problema sa kukom.


tagovi

Australija 1Njukasl DžetsVestern Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara