Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AUSTRALIJA: Srbi traže ključ za bravu Vestern Junajteda

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.12.21. | 23:40

Nikola Mileusnić i Luk Ivanović predvodiće napad Brizbejna u duelu sa jednom najčvršćih odbrana A-lige

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Posle pobede Melburn Sitija nad Pert Glorijem (1:0) i demoliranja Velington Finiksa u Njukaslu od strane Džetsa (4:0), ove subote se igraju tri utakmice 4. kola australijske A-lige. Za sve koji vole fudbal u ranim jutarnjim satima, dan će početi duelom Vestern Junajteda i Brizbejna (7.05) u Džilongu kraj Melburna.

Izabrane vesti

Jednoj od najčvršćih odbrana u ligi na megdan dolazi ekipa koja očajnički pokušava da pronađe recept za postizanje golova. Naime, Vestern Junajted je u prva tri kola matiran samo jednom, dok je ekipa Brizbejna takođe samo jedanput zatresla mrežu rivala. Učinio je to još u prvom kolu mladi Luk Ivanović, dete srpskih emigranata, koji je u pauzi između dve sezone prešao iz Sidneja u klub iz glavnog grada Kvinslenda.

07.05: (2,25) Vestern Junajted (3,25) Brizbejn (3,05)

Uz Ivanovića, ofanzivnu liniju Brizbejna predvodi još jedan napadač srpskih korena, kao munja brzi Nikola Mileusnić. Njih dvojica su do sada pokazali da dobro sarađuju na terenu, ali lopta jednostavno neće u gol, što se u potpunosti uklapa u bledu sliku cele ekipe na početku sezone.

Na drugoj strani, Vestern Junajted je vezao dve minimalne pobede (1:0), i to protiv šampiona Melburn Sitija i Pert Glorija. Međutim, u FFA kupu su pre četiri dana pretrpeli žestok udarac, kada su na domaćem terenu eliminisani od Velington Finiksa (0:1).

Nekašanji reprezentativac Srbije Aleksandar Prijović ponovo nije u kombinacijji za sastav Vestern Junajteda zbog povrede butnog mišića.

"Nije u pitanju teška povreda, ali je takva da ne želimo da rizikujemo. Ima još mnogo da se igra i hoćemo da budemo sigurni da je Prijović sto posto spreman kad se bude vratio na teren. Nije daleko od toga“, rekao je trener Junajteda Džon Alojzi.

Prijoviću ne ide na ruku i što se u međuvremenu razigrao drugi špic ekipe Dilav Venzel Hols, koji je golovima doneo dve vezane pobede timu sa zapada Melburna. Sada će pokušato da nastavi seriju i protiv svojih doskorašnjih saigrača iz Brizbejna.

Duel sa Brizbejnom propustiće i iskusni slovenački vezista Rene Krhin, a trener gostiju neće moći da računa samo na golmana Džordana Holmsa koji se povredio prilikom bizarne nezgode u teretani.

Adelajd Junajted - Melburn Viktori (9.45)

Jedno od najvećih rivalstava u Australiji dobiće novo poglavlje na Kupers stadionu u Adelajdu, na kojem se Melburn Viktori retko kada dobro proveo. Od dosadašnjih 26 mečeva na tom terenu, višestruki šampion je slavio samo šest puta, a u protekle dve sezone izgubio je svaki duel od Junajteda - i kod kuće i na strani.

Međutim, ove godine je Viktori dobro počeo sezonu, sve dok nije popio šljagu od Perta (0:3), dok fudbaleri Adelajda nose titulu kraljeva remija jer su sve tri dosadašnje utakmice u novoj sezoni odigrali nerešeno. Problem za Junajted biće suspenzija španskog beka Havija Lopeza, dok je njegov zemljakm vezista Isajas pod znakom pitanja zbog problema s povredom. Trener Viktorija Toni Popović je bez krilnog napadača Krisa Ikonomidisa i veziste Brendana Hamila.

Vonderers - Mekartur (9.45)

Ko će od dva rivala iz zapadnih predgrađa Sidneja imati više snage da zaleči rane iz FFA kupa? Vonderersima još trnu obrazi posle poraza od člana NPL lige APIA Lajkarda (2:1), dok su Bikovi iz Mekartura prvi put ove sezone izgubili, i to u produžecima od Sidneja - 0:2.

Biće to sudar dve neporažene ekipe u prvenstvu, ali i njihov tek treći međusobni duel, jer je Mekartur debitovao u A-ligi prošle sezone. Vonderersi protiv najmlađeg kluba lige još ne znaju za poraz, pošto su kod kuće izgubili, a na strani osvojili bod. Mekartur dolazi u komšiluk kao senzacionalni lider šampionata, ali i značajno oslabljen neigranjem plejmejkera Ulisesa Davile i zadnjeg veznog Andonisa Martisa.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

AUSTRALIJA 1 – 4. KOLO

Petak

Njukasl Džets Velington 4:0 (1:0)

/Mikeltadze 32, 52, Marnejn 39, Pena 80/

Subota

07.05: (2,25) Vestern Junajted (3,25) Brizbejn (3,05)

09.45: (2,15) Adelejd (3,30) Melburn Viktori (3,20)

09.45: (2,20) Sidnej Vestern (3,30) Mekartur (3,10)

Nedelja

08.15: (3,05) Sentral Koust Mariners (3,25) Sidnej (2,25)

***kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

AustralijaAustralija 1Vestern JunajtedBrizbejn RorFC SidnejSidnej FCSidnejAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara