Australijski Srbin želja Lamparda: Rogić na meti Evertona

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 19:17

Doskorašnji plejmejker Seltika mogao bi da ostvari iznenađujući transfer u Premijer ligu, nakon što je odbio poziv u reprezentaciju i povukao se „u ilegalu“

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Posle devet odigranih sezona i šest osvojenih šampionskih titula, Tom Rogić je ovog leta napustio Seltik i već dva meseca ne samo da je slobodan igrač, već se povukao u „duboku ilegalu“. Čak je otkazao poziv selektoru reprezentacije Australije Gremu Arnoldu za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru – iz, kako je rekao, ličnih razloga.

Izabrane vesti

U australijskim fudbalskim krugovima se čak provlačila glasina da bi 29-godišnji fudbaler mogao i da se se odluči za rani kraj karijere. Ovakvi navodi su samo dobili na snazi kada je objavljeno da je Rogić odbio ponude nekih klubova iz A lige, kao i bogat ugovor kluba Persije Džakarta iz Indonezije.

Sada je izgleda na pomolu zaokret u kojem bi odlični ofanzivni vezista mogao da škotsku zameni za englesku Premijer ligu. Kako saznaje Dejli Rekord, australijski Srbin je po ukusu Frenka Lamparda, koji očajnički nastoji da pojača ekipu Evertona, kako se i ove sezone ne bi borila za opstanak.

"Treba još posla da obavimo. Za sada moramo da nastavimo s igračkim kadrom koji imamo, ali i da gledamo kako da pojačamo ekipu", rekao je Lampard.

Everton je posle dva poraza na otvaranju sezone, minulog vikenda upisao prvi bod u duelu protiv Notingem Foresta (1:1). Očigledno je da njegovoj ekipi nedostaje upravo igrač u srcu veznog reda, koji bi gradio igru i stvarao gol-šanse napadačima. Rogić je prethodnih godina pokazao da upravo to zna da radi, pošto je u dresu Seltika upisao preko stotinu asistencija, uz 46 postignutih golova.

O momku rođenom u Kanberi pohvalno je govorio i nekadašnji as Liverpula i reprezentacije Australije Hari Kjuel. On je istakao da Rogić mora „da se sredi“ i da pronađe klub što pre, kako bi bio u kombinaciji za sastav državnog tima na Mundijalu u Kataru.

Malo sam zbunjen onim šta se dešava s njim. Nadam se da će se srediti i nadam se da je spreman jer sam siguran da želi da bude u Kataru na Svetskom prvenstvu. Siguran sam da Rogić želi da bude deo toga, ali sve će zavisiti od njega. Mora da bude spreman i psihički i fizički ako želi da bude deo ovog australijskog tima", istakao je Kjuel, koji je kao asistent menadžera Seltika Ejndža Postekoglua doskora radio s Rogićem.

Ostaje misterija šta se zapravo dešava s jednim od najboljih australijskih fudbalera, čiju su karijeru pored velikih uspeha sa Seltikom obeležile i povrede, zbog kojih sigurno nije došao na nivo na kojem je prema talentu mogao da bude. Možda bi upravo prelazak u Everton bio koristan za obe strane, da Rogić pomogne liverpulskom klubu da ponovo postane stabilan premijerligaš, a da Everton oživi njegovu karijeru. Igraču takvog kalibra rano je za penziju sa 29 godina.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Tom RogićEvertonFrenk Lampard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara