Miloš Kerkez (©AFP)
Miloš Kerkez (©AFP)

AZ pristao: Kerkez se seli na jug Engleske

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 19:00

Bornmut uspeo da dovede mađarskog reprezentativca za oko 20.000.000 evra

Delovalo je da je blizu Benfike, potom i Lacija, ali Miloš Kerkez će karijeru nastaviti u Bornmutu. Dogovor 19-godišnjeg reprezentativca Mađarske i kluba sa juga Engleske postignut je u nedelju, a dan kasnije ostrvski mediji pišu i da je AZ Alkmar dao zeleno svetlo za transfer pošto će dobiti ranije određeno obeštećenje od 20.000.000 evra.

Taj iznos bio je previsok za Benfiku, a iako se vest o interesovanju Bornmuta pojavila još početkom jula, delovalo je u jednom trenutku da je Kerkez bliži odlasku u Rim. Lacio je, ipak, nudio manje novca od premijerligaša (navodno 13.500.000), što je i dovelo do toga da ostane bez željenog potpisa momka rođenog u Vrbasu.

Izabrane vesti

Kerkez je fudbal počeo da trenira u rodnom Vrbasu, ali je već sa 11 godina prešao u Rapid iz Beča, u kojem je proveo četiri godine, a onda se preselio u Mađarsku. Tamo je zapao za oko čuvenom Paolu Maldiniju, koji ga je iz Đera doveo u Milan. Rosoneri, međutim, nisu imali mnogo strpljenja i početkom 2022. su pustili talentovanog beka da za 1.000.000 evra pređe u AZ. Brzo su Holanđani drastično više zaradili zahvaljujući njegovim odličnim igrama iz prošle sezone, tokom koje se ustalio kao A reprezentativac Mađarske.

Reč je o jednom od najboljih igrača do 21 godine u Evropi na poziciji levog beka. Probaće to Kerkez da potvrdi u Premijer ligi, gde se očekuje da igra standardno pošto su Trešnjice po završetku sezone ostale bez dvojice levih bekova - Džordan Zemura otišao u Udineze kao slobodan igrač, Matijas Vinja se vratio u Romu po isteku pozajmice - te je Mađar jedini igrač na raspolaganju Andoniju Iraoli kojem je ta pozicija primarna.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Miloš KerkezBornmutAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara