Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Azeri sa nesrećnom ulogom sparing partnera, buđenje Švedske na Baltiku

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.23. | 13:25

Belgija veliki favorit u Bakuu u sklopu 5. kola Grupe F kvalifikacija za EURO, a u drugom susretu Estonci imaju posla sa žuto-plavima iz Skandinavije

Utakmica subotnjeg programa kvalifikacija za EURO sa verovatno najvećom razlikom u kvalitetu igra se u Dalga Areni u Bakuu. Domaćin Azerbejdžan će pokušati da napravi čudo, što bi bilo čak i osvajanje boda. Stiže Belgija, koja je u fantastičnoj formi (15.00).

Od selekcije poput Azerbejdžana, retko se očekuje da uradi bilo šta drugo osim da savesno ispuni nesrećnu ulogu sparing partnera. Zahvaljujući Azerima veliki timovi poboljšavaju statistiku i deluje da će se takva situacija ponavljati još dugo. U aktuelnim kvalifikacijama nije drugačije, Azerbejdžan je ponovo pri dnu tabele i do sada je osvojio samo jedan bod. Pride, gledajući negativan skor 2:10, ne sluti na uspeh.

Izabrane vesti

Bar su Azeri prošli put uspeli da remiziraju sa Estonijom. Dugoročno, međutim, igrači selektora Đanija De Bjazija nisu uspešni. Pre svega možemo pomenuti niz od 13 utakmica bez pobede, koji je iznenada prekinut sa tri slavlja u Ligi nacija. Oni su bar donekle učvrstili poziciju italijanskog trenera, koji je ranije vodio, između ostalih, Brešu ili Torino, kao i selekciju Albanije. Njegov tim sastavljen je pre svega od domaćih igrača. U selekciji ima 18 asova koji za život zarađuju kod kuće u Azerbejdžanu.

15.00: (15,0) Azerbejdžan (7,25) Belgija (1,22)

S druge strane, mladi stručnjak Domeniko Tedesko već je doveo nekoliko novih lica, a naslednik Roberta Martineza očigledno namerava da nastavi ovaj trend. I iz razloga što mu nedostaju dugotrajno povređeni Tibo Kurtoa ili Kevin De Brujne.

Belgijanci su uvek bili u stanju da se nose sa Azerbejdžanom, pobedili su dva od četiri puta sa tri gola razlike, a samo su remizirali sa njima 2011. godine. Trenutno Đavoli imaju prostor za napredak jer zaostaju tri boda od lidera Grupe F Austrije.

18.00: (8,50) Estonija (4,70) Švedska (1,38)

U preostalom susretu ove grupe, Švedska će nastojati da ponovo osnaži svoje šanse za odlazaka na Evropsko prvenstvo jer joj do sada nije išlo tako dobro. Reprezentacija Švedske je iz tri meča uspela da osvoji samo tri boda. A, domaći Estonci će pokušati da se probiju led.

Estonija je čak i gora po tabeli od svog skandinavskog rivala. Do sada su izabranici trenera Tomasa Haberlija osvojili samo jedan bod! Bilo je to u možda jedinom meču u kojem je bila blagi favorit. Na tlu Azerbejdžana su Estonci, zahvaljujući udarcu Rauna Sapinena, poveli i hrabro izdržali, ali su domaći posle promene strana izjednačili na 1:1.

Estonija se prošli put borila sa Belgijom, jasnim i neospornim favoritom Grupe F. Ispostavilo se da Đavoli nisu dozvolili sebi da prime nijedan gol, a sami su tri puta našli put do mreže golmana Karela Jakoba Hajna. Za dva od tih pogodaka pobrinuo se Romelu Lukaku.

Veteran i kapiten Konstantin Vasiljev raduje se 152. nastupu u reprezentaciji Estonije, dok će nedostajati Rauno Sapinen, koji je postigao četiri gola u osam proteklih utakmica za nacionalni tim.

Gosti iz Švedske stižu bez povređenog trojca Ludviga Avgustinsona, Kristofera Olsona i Hjalmara Ekdala. Pitomci selektora Janea Andersona ciljaju na mnogo viši rang, a trenutno su tek treći i nikako se nisu dobro proveli na početku kvalifikacija. Izgubili su u dve od tri utakmice.

-----------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

-----------

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 5. KOLO

Subota

GRUPA F

15.00: (15,0) Azerbejdžan (7,25) Belgija (1,22)

18.00: (8,50) Estonija (4,70) Švedska (1,38)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za Euro 2024Fudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Estonijereprezentacija Azerbejdžanafudbalska reprezentacija Švedskereprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara