Andrija Kaluđerović (©MN Press)
Andrija Kaluđerović (©MN Press)

AZIJA: Bez golova Kaluđerovića i Stanojevića, ali Nasaf i dalje ima šansu za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.09.21. | 21:14

Pregled najznačajnijih mečeva dana na azijskom kontinentu

PERSIKABO – PERSIB 0:0

Izabrane vesti

(Fudbal, Indonezija 1)

Persib je ostao neporažen u prvenstvu Indonezije, a nastavljena je i serija nerešenih ishoda u međusobnim duelima ova dva tima, s tim da su ovaj put izostali golovi.

AL GARAFA – UM-SALAL 1:0 (0:0)

(Fudbal, Katar 1)

Vratila se Al Garafa na pobednički put. Posle šest bodova iz prva dva meča usledio je poraz od vicešampiona Al Duhaila, ali je dugogodišnji napadač Bordoa, Šeik Diabate, doneo i treću pobedu svom timu u prve četiri utakmice sezone.

LOKOMOTIVA TAŠKENT – MAŠAL MUBORAK 2:1 (0:1)

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Bore se gosti za opstanak, mnogo bi im značila pobeda u ovom duelu, bili su na dobrom putu da do nje i dođu, ali je u drugom poluvremenu viđen preokret i pobeda Lokomotive, koja je u finišu uzbekistanskog prvenstva bezbrižna u sredini tabele.

NASAF KARŠI – BUNJODKOR 5:0 (2:0)

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Derbi za izlazak na međunarodnu scenu rešen je iznenađujuće ubedljivo po tim srpskih internacionalaca Andrije Kaluđerovića i Marka Stanojevića. Čak pet golova spakovano je Bunjodkoru, pa je u finišu sezone mesto u Ligi šampiona i dalje dostižno. Bivši fudbaleri Rada i pored goleade nisu se upisali u strelce. Stanojević je igrao do 86. minuta, a Kaluđerović je tek tada ušao u igru.

AL VAKRA – AL AHLI DOHA 0:0

(Fudbal, Katar 1)

Došlo je vreme i na remi u duelima ovih rivala. Prvi put posle šest međusobnih mečeva dogodilo se da nema pobednika, mada zbog slabog starta sezone ni jedni ni drugi ne mogu biti posebno zadovoljni ishodom.

AL ARABI – AL KADISIJA 0:1 (0:1)

(Fudbal, Kup Kuvajta)

Ne iste težine, ali osveta Al Kadisija šampionu Al Arabiju. U finale Kupa Kuvajta ide drugoplasirani tim iz prvenstva, pošto je posle dva remija u ligaškom takmečnju ovaj put uspeo da bude bolji od prvaka.


tagovi

Azijarezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara