Fudbaleri Ulsana (©Reuters)
Fudbaleri Ulsana (©Reuters)

AZIJA: Bitke za četvrtfinale Lige šampiona, prvak kontinenta naleće na "minu"

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 09:26

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Krenula je bitka za četvrtfinale Azijske Lige šampiona. Nagoja se danas odmerava sa Daeguom, u odlučujućem susretu za prolaz u završnicu. Kormilar japanskog sastava Masimo Fičadenti sastavio je dobar tim, koji je zauzeo prvo mesto u grupnoj fazi, a da nijednom nije poražen. Nagoja je u odličnoj formi i jedan je od vodećih klubova u domaćoj ligi. Trenutno je u seriji od osam duela bez poraza na svim frontovima. Daegu je imao težak put do plasmana u osminu finala. U grupnoj fazi korejski klub se borio za prvo mesto, ali je izgubio dve utakmice od Kavasakija. Imao je više nego dovoljno vremena da se pripremi za sukob protiv Nagoje.

NAGASAKI - JAMAGATA, 12.00

(Fudbal, Japan 2)

Nagasaki je osmoplasiran u drugom rangu Japana i čak postoji prilika da se takmiči za treće mesto, koje mu je daleko tri boda. Malo je verovatno da će uspeti da se domogne borbe za promociju, jer vodeći tandem ima dvocifenu zalihu. Na prethodnom sastanku Nagasaki je igrao nerešeno kod kuće sa Sagamiharom. Danas dočekuje Jamagatu, koja je u sličnoj situaciji, iako je za jedan bod ispred Nagasakija. Jamagata je pokazala klasu u poslednjoj borbi kada je u gostima pobedila Nigatu 2:1.

ULSAN - KAVASAKI, 13.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Ulsan je imao stopostotni rezultat u grupnoj fazi. Sa prvog mesta se plasirao u nokaut rundu i poslao poruku ostalima da želi da odbrani kontinentalni tron osvojen minule kampanje. Ulsan je vodeći tim u K-ligi 1, gde takođe cilja lovorike. U poslednjoj borbi Ulsan je remizirao sa najozbiljnijim konkurentom Čonbukom. Uprkos iksu bez golova, Ulsan je pokazao dinamičan i napadački fudbal. Ipak, nije mogao da poželi neugodnijeg rivala u eliti. Naspram njega je Kavasaki, tim koji je pokazao odličan rezultat u grupi, pošto je ostvario 18 bodova i sa prvog mesta se plasirao u plej-of Lige šampiona. Radi se o aktuelnom prvaku Japana, koji ponovo dominira nacionalnom scenom, a u prethodnom susretu Kavasaki je u gostima pobedio Saporo 2:0.

ISTIKLOL - PERSEPOLIS, 17.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Istiklol posle 17 utakmica u prvenstvu Tadžikistana ima 42 boda i na liderskoj je poziciji ispred najbližeg konkurenta koji je 10 bodova daleko. Izabranici Vitalija Levčenka primili su samo sedam golova, sa 53 postignuta, a to su najbolji pokazatelji u diviziji. Klub je u poslednjih osam susreta zabeležio osam pobeda i samouvereno se kreće ka osvajanju titule. Što se tiče nastupa u Azijskoj Ligi šampiona, tadžikistanski tim bio je najbolji u svojoj grupi sa 10 bodova. Ipak, Istiklol je autsajder u sudaru sa Persepolisom. Iranski velikan osvojio je nacionalno prvenstvo, dva boda ispred svog najbližeg konkurenta. Tim je primio samo 14 golova u 30 utakmica, ali poslednji meč je odigrao krajem jula.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara