Marko Stanojević (©Starsport)
Marko Stanojević (©Starsport)

AZIJA: Ćeran i Stanojević se bore za tron u Uzbekistanu, Čengdu još čeka na prvu pobedu u sezoni,

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 09:09

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Užasan je Hebej ove sezone, samo je Guangdžou Siti gori od njega. Iz sedam kola je zabeležio učinak od jedne pobede i šest poraza, uz gol-razliku 4:18. Nema dileme da mu predstoji borba za opstanak. Šangaj Port, prvak iz 2018. godine, sada je tek 10. na tabeli sa svega 10 bodova. Neće se ove godine boriti za vrh ukoliko ne popravi značajno rezultate. Šangaj je pre nepunih mesec dana jednom već savladao Hebej, sa 2:0.

ČENGDU – CANGDŽOU, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Uz Guangdžou Siti, Čengdu je jedini tim u čitavoj kineskoj Superligi koji još nema nijedan trijumf. Doduše, i pored toga trenutno nije u zoni ispadanja. Sakupio je pet poena, kroz remije, izgubio je samo prve dve utakmice u šampionatu. Najčešći rezultat na mečevima Čengdua bio je 0:0, u tri navrata. Možda je vreme za prvu pobedu, rival danas je Cangdžou, tim koji je bolji za samo jedan poen. Doduše, 12. juna je sa njim Čengdu odigrao meč bez golova.

METALURG BEKABAD – PAHTAKOR, 16.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Pisali smo vam već o tome da je Pahtakor ostao uoči ove sezone bez glavnog finansijera i da neće biti iznenađenje ukoliko mu bude prekinuta trogodišnja dominacija uzbekistanskim fudbalom. I dalje to nije loša ekipa, zvezda tima Dragan Ćeran je i dalje tu, nemilosrdan kao i uvek. Postigao je već šest golova i zabeležio tri asistencije. Međutim, i pored toga Pahta je trenutno tek peta na tabeli, sa 20 bodova iz 11 kola. Doduše, pojedini rivali koji su bolje rangirani imaju više odigranih utakmica, tako da je aktuelnom prvaku stalo da trijumfuje u Bekabadu i tako produži Metalurgov niz bez pobeda na pet mečeva. Domaćin je trenutno 10. na tabeli sa 13 poena.

NASAF KARŠI – TERMEZ SURHON, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Marko Stanojević i njegov Nasaf Karši je istakao možda i najozbiljniju kandidaturu za tron u Uzbekistanu. Ukoliko danas bude savladao Termez, preuzeće lidersku poziciju na tabeli od Navbahora. Zasluženo, Nasaf Karši je jedina ekipa u ligi koja još nije doživela poraz. Doduše, ima previše remija, tri u seriji, a šest zbirno (i pet pobeda), pa je zato u ovom momentu treća na tabeli. Termez je deveti, ima osam poena manje od današnjeg rivala, ali podigao je formu i neporažen je u poslednja tri kola (dve pobede i remi).


tagovi

AzijaUzbekistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara