Dragan Ćeran, Bojan Ciger i Marko Stanojević (©Starsport, ©AFP)
Dragan Ćeran, Bojan Ciger i Marko Stanojević (©Starsport, ©AFP)

AZIJA: Dani odluke u Uzbekistanu, dva kola pre kraja tri tima i šestorica Srba u borbi za titulu

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.11.22. | 09:11

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Derbi 24. kola Superlige Kine. Sastaju se drugoplasirani Šandong i četvrtoplasirani Šanaj Šenhua. Ostalo je još sedam kola do kraja, Šangaj je suštinski već ostao bez šanse da osvoji titulu, pošto ima po 14 bodova manje od vodeća dva tima Vuhan Tri Taunsa i Šandonga. Ipak, važan mu je svaki bod, sa Šangaj Portom se bori za treće mesto, poslednje koje vodi u Ligu šampiona. Za sada Šenhua zaostaje jedan poen za gradskim rivalom. Šandongu je takođe važno da pobedi danas, pošto je zbog prilično lošije gol-razlike, 13 pogodaka manje, na tabeli iza Vuhana. Poslednjeg dana avgusta je Šangaj Šenhua savladala Šandong, koji sada u Đinanu traži osvetu i četvrti uzastopni trijumf.

PAHTAKOR – KIZILKUM, 14.30

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Za Novu godinu ste na stranicama Mozzart Sporta mogli da pročitate grupni intervju sa srpskim fudbalerima iz Uzbekistana, koji su najavili da je vreme Pahtakorove dominacije u toj zemlji gotovo. Ostali su bez glavnog sponzora, očekivao se veliki pad, ali Pahta se i dalje ne predaje tako lako. Tim kojeg sa kapitenskom trakom oko ruke dugo već predvodi Dragan Ćeran, najbolji strelac lige (14 golova), dva kola pre kraja ima samo jedan poen manje od Nasaf Karšija. Iskoristio je neke kikseve konkurenata, sa tri uzastopne pobede se probio do drugog mesta, ali sada u Taškent dolazi petoplasirani Kizilkum. Istina, gosti su iz poslednja tri kola osvojili samo jedan poen, uz to su izgubili na poslednjih 10 susreta sa Pahtakorom. Ove sezone u Kizilkumu je bilo 2:0. Miriše na to da će Pahta biti u igri za titulu i u poslednjem kolu.

METALURG BAKABAD – NAVBAHOR, 14.30

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Nikako nije trebalo srpskim fudbalerima Bojanu Cigeru, Zoranu Marušiću i Jovanu Đokiću kiks od pre dve nedelje. Tada su u svom Namanganu odigrali samo 1:1 sa Olimpikom, bod su spasili u samom finišu. Da su tada trijumfovali, sada bi bili prvi. Ovako, da bi došli do trona moraju da se nadaju kiksevima Pahtakora i Nasaf Karšija, za kojima zaostaju po jedan, odnosno dva poena. Danas gostuju u Bekabadu Metalurgu, timu koji je miran i rasterećen na sredini tabele. Navbahor je sredinom juna odigrao samo 0:0 sa Metalurgom. Bio je to njihov treći remi na poslednja četiri susreta.

NASAF KARŠI – NEFČI FARGONA, 14.30

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Marko Stanojević i Alen Mašović sve drže u svojim rukama. Ako Nasaf Karši savlada danas Nefči, a potom u subotu bude bolji i od Olimpika, osvojiće prvu titulu u klupskoj istoriji posle četiri druga mesta. Korak po korak, važno je Nasafu da prvo ne potceni Nefči, ekipu koja još uvek nije matematički obezbedila opstanak. Vezao je tim iz Fargone, inače petostruki šampion Uzbekistana, tri uzastopna poraza. Na +4 je od Kokanda, koji je ispod crte, tako da nije dramatično u Fargoni. Nasaf Karši je u junu odigrao samo 1:1 sa Nefčijem, tada je Stojanović propustio priliku da pogodi iz jedanaesterca, ali je Mozgovoj ispravio njegovu grešku.



tagovi

AzijaUzbekistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara