Bafetimbi Gomis (©Reuters)
Bafetimbi Gomis (©Reuters)

AZIJA: Debitant iz Uzbekistana zaustavio Bafetimbija Gomisa

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.04.21. | 00:13

Pregled utakmica odigranih na azijskom kontinentu

KOKAND 1912 - METALURG BEKABAD 0:1 (0:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Dve serije su prekinute, ali ne i tradicija. Kokand je do ove utakmice bio jedna od tri neporažene ekipe uzbekistanske Superlige, dok je Metalurg imao tri vezana poraza na gostovanjima. Golom Salamata Kutiboeva u četvrtom minutu nadoknade gosti iz Bekabada su odneli bodove i popeli se na peto mesto sa tri pobede i tri poraza.

SOGDIJANA - MAŠAL 2:2 (2:1)

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Šok za domaćine, nažalost, u režiji srpskog fudbalera. Nekadašnji đak OFK Beograda i štoper Radničkog iz Niša i Inđije, Luka Čermelj, postigao je autogol u 90. minutu koji je gostima omogućio iznenađujuć remi 2:2. Iznenađujuć jer je u pitanju bio duel drugoplasiranog i pretposlednjeg na tabeli.

ŠAHR KODROU - ZOB AHAN 1:1 (0:1)

(Fudbal, Iran 1)

U duelu timova iz donjeg dela tabele gosti su poveli već u 4. minutu, ali je domaćin u 61. stigao do izjednačenja. Ispostavilo se da je 1:1 bio i krajnji rezultat, kojim su ovi rivali upisali i četvrtu vezanu utakmicu sa 2-3 gola. Takođe, za Šahr je ovo bio treći uzastopni remi, a peta utakmica bez poraza.

AL DUHAIL - AL ŠORTA 2:0 (1:0)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Ulogu favorita domaćin je opravdao i na terenu. Po jedan gol u oba poluvremena, prvi pritom autogol, doneli su igračima katarskog kluba tri boda. Gosti iz Iraka ne nalaze se u dobroj formi ove sezone, a to je potvrdio i ovo gostovanje. Godinama najbolji klub u svojoj zemlji trenutno je tek na četvrtom mestu u državnom prvenstvu, a sada je porazom startovao i u najjačem kontinentalnom takmičenju.

ABHA - AL AIN 1:0 (1:0)

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Trostruki strelac u prošlom duelu ovih timova, Šveđanin Karlos Strandberg, ponovo je bio igrač odluke. Tada je Abha pobedila 4:2, a sada 1:0. Ovom pobedom domaćin je napravio veliki korak ka opstanku, dok su gosti zakucani na začelju.

AL HILAL - AGMK 2:2 (2:1)

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Bez Sebastijana Đovinka u timu, ali sa Bafetimbijem Gomisom, Al Hilal nije uspeo da kod kuće savlada uzbekistanski AGMK. Borbe za titulu u prvenstvu Saudijske Arabije očito su uticale na umor igrača koje trenira Brazilac Mario Rožeiro, a gosti su to iskoristili da povedu u 11. minutu. Već do poluvremena je usledio preokret, ali onda i, ispostavilo se konačnih, 2:2 u 70. Imao je Al Hilal posed lopte čak 70:30 odsto, ali debitant u elitnom takmičenju uspeo da odoli svim napadima. Čak i da uputi više šuteva.

ISTIGLOL DUŠANBE - AL AHLI (UAE) 0:0

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Šampion Tadžikistana uspeo je da odoli favorizovanom rivalu, pobedniku Arabijan Gulf kupa. Čak 18 šuteva imao je tim iz Dubaija, ali samo dva su išla u okvir gola. Premalo da bi u novi ciklus Lige šampiona ušli pobedom.

ESTEGLAL - AL AHLI (S. Arabija) 5:2

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Ni dva pogotka Al Some nisu bila dovoljna da se izbegne fijasko u Teheranu. Poveo je domaćin posle pet minuta igre, Al Ahli se vratio golom najboljeg strelca. Spakovali su fudbaleri Esteglala još dve lopte u mrežu rivala, Al Soma je novim golom zadržao goste u životu. Sve do 86. minuta. Tada je Gajedi zapečatio sudbinu rivala, da bi stotinak sekundi kasnije pukla i petarda zahvaljujući Dijabateu.




tagovi

klađenje rezzime tipovanjarezzime danaAzijaBafetimbi Gomis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara