Fudbaler Esteglala u prodoru (©AFP)
Fudbaler Esteglala u prodoru (©AFP)

AZIJA: Esteglal preokretom do finala kupa, goleada u Japanu, Ulsanu derbi kola

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.08.21. | 19:29

Evo pregleda najzanimljivijih mečeva sa najmnogoljudnijeg kontinenta

SEREZO OSAKA – NIGATA - 3:2 (2:0)

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Japana)

Poznat je japanski kup po čestim goleadama. Veće je iznenađenje kada utakmica ne uđe u 3+ nego kada dođe 7+. Nisu timovi iz Zemlje samuraja razočarali ni danas, barem kada je reč o Osaki i Nigati. Ljubiteljima igre na golove podarili su goledu iz koje je Serezo Osaka izašla kao pobednik. Nigata je u nadoknadi drugog poluvremena smanjila na 3:2 golom Home, ali nije bilo dovoljno vremena da još jednom overi mrežu domaćina i produži susret.

ULSAN – DAEGU – 2:1 (1:1)

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Posle derbija kola sve je mnogo jasnije. Šepuriće se Ulsan još neko vreme na vrhu, stekao je pozamašan bodovni kapital i neže Daeguu i Čonbuku biti lako da uhvate lidera. Iz kola u kolo Ulsan uvećava prednost. U zao čas po Daegu je došao derbi i potvrdilo se da je daleko od forme koja ga je krasila. Poveo je domaćin iz penala, Daegu je poravnao u nadokandi prvog dela, da bi u nastavku Li Dong-Jun zario mač u srce gostiju i potpisao trijumf.

ARAMBAG – ŠEK RASEL – 0:3 (0:1)

(Fudbal, Bangladeš 1)

iDošao je Arambag kao poručen Šeku Raselu, Tačnije, Šek Rasel je došao njemu na noge i prerezao ga na tri dela. Fenjeraš je tranžiran i poslužen u svom dvorištu, ali proporcije obroka nisu idealno podeljene. Jedan gol u prvom, a potom još dva u nastavku za Šek Raselov izlazak iz krize i prekid crne serije. Moneke je otvorio Arambag, a Asrorov i Dujšobekov su na tri boda prelili glazuru.

SUVON SITI – ČONBUK – 1:0 (0:0)

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Sve je dalje Čonbuk od prvog mesta. Kopa sam sebi rupu izvesno vreme. Red poraza, pa remija, zvrcnula je i neka pobeda, ali se Čonbuk protiv Suvon Sitija vratio na staro. I titula je sve dalje iako ima čak tri utakmice manje od vodećeg Ulsana. Presudio je brazilski napadač Tardeli Rejs gostima, “zviznuo” je loptu i vezao bodove za Suvonov brod.

SABAH SEPAK – KUALA LUMPUR – 1:1 (0:1)

(Fudbal, Malezija 1)

Kuala Lumpur je majstor remija. Niko ne deli bodove tako dobro kao ovaj tim u malezijhskom šampionatu. Hirurški precizno – na ravne časti. Petu utakmicu u nizu je Kuala Lumpur u nacionalnom šampionatu remizirao, a poslednji je tu čast da ima siguran iks imao Sebah Sepak. Deveti nerešeni ishod za Kuala Lumpur, a sedmi za Sebah Sepah. Ništa drugo osim ovakvog ishoda se i nije moglo očekivati. A, za oba gola kriv je domaćin. Rendi Baruh je autogolom doveo goste u vođstvo, a Madinda je “izvadio” Sabah Sepak sredinom drugog dela igre iz minus faze.

ESTEGLAL – GOL GAHAR – 2:1 (0:1)

(Fudbal, Kup Irana)

Ni u snu se nisu nadali svi u Esteglalu da će morati ovoliko znoja da proliju kako bi se plasirali u finale iranskog kupa. Poleteli su igrači Esteglala posle velike pobede nad Persepolisom, najvećim rivalom, i olako shvatili Gol Gahar. Lako je to moglo da im se obije o glavu. Nemi pogledi posle gola Pouralija u 45. minutu za vođstvo gostiju. Hladan tuš pred poluvreme. Nije bilo lako probiti bedem u nastavku… Možda i ne bi da nije bilo jedanaesterca. Realizovao je Gafuri najstrožu kaznu, a potom još jednom zatresao mrežu, postao heroj dana i gurnu Esteglal u bitku za trofej.


tagovi

Azijarezzime

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara