Grb Vuhan Tri Taunsa (©Shutterstock)
Grb Vuhan Tri Taunsa (©Shutterstock)

AZIJA: Igra kaznena ekspedicija iz Vuhana, tim koji posle dva kola ima gol-razliku 10:0

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 09:09

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Loše je otvorio sezonu Gvangžou Siti, u prva dva kola je doživeo dva poraza. Bez stranaca, Brazilca Giljermea i Kolumbijca Houna Kordone, nije mogao bolje protiv Čangčuena (4:1) i Dalijana (2:0). Sada klub koji su svojevremeno trenirali Dragan Stojković Piksi, Miodrag Ješić, Slobodan Santrač i Milan Živadinović dočekuje Šandong, koji ima tri boda iz prva dva kola. Savladao je minimalcem Žeđijang, potom je poražen od Henana sa 4:1.

CANGDŽOU – ČENGDU, 13.20

(Fudbal, Kina 1)

Solidan početak u elitnom rangu za Cangdžou našeg Stefana Mihajlovića. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Rada, Vojvodine i niškog Radničkog je bio rezerva u prva dva kola, pa je potom ulazio sa klupe. Pomogao je tako svom timu da osvoje četiri boda, pošto su prvo savladali Peking Guoan sa 2:1, a zatim su remitirali sa Meidžou Hakom (1:1). Niz nepobedivosti će probati da zadrže i protiv Čengdua, ekipe koja još nema nijedan poen. Čengdu je prvo izgubio od Šenžena (2:0), a zatim i od Pekinga (3:2).

ČANGČUEN – DALIJAN, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Posle prva dva kola Čangčuen i Dalijan imaju isti učinak, od po četiri boda. Razdvaja ih samo gol-razlika, koja je bolja u korist Čangčuena (4:1 naspram 4:2). On ju je napravio na račun Gvangdžou Sitija, savladao ga je sa 4:1, posle čega je bez golova odigrao protiv Žeđijanga. S druge strane, Dalijan je prvo remizirao sa Henanom (2:2), a zatim savladao Gvangdžou Siti sa 2:0.

ŠANGAJ ŠENHUA – VUHAN TRI TAUNS, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Do sada je najviše u prvenstvu pokazao Vuhan. Predvođen doskorašnjim golgeterom Slavije iz Praga, rumunskim reprezentativcem Nikolaeom Stančijuom, razbio je prvo Hebej sa 4:0, a zatim i Gvangdžou FK sa 6:0. Prava je kaznena ekspedicija, ali danas ga očekuje mnogo teži zadatak. Igraće protiv Šangaj Šenhue, još jednog tima koji je za sada savršen. Pobedio je prvo Gvangdžou sa 1:0, a zatim i gradskog rivala Port sa 2:0. Videćemo kako će se pokazati protiv moćnog Vuhana.


tagovi

AzijaKina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara