Reprezentativci Japana (©Reuters)
Reprezentativci Japana (©Reuters)

AZIJA: Japan u proseku pobeđuje 6:0, Vijetnam je i dalje prijatno iznenađenje

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.06.21. | 08:41

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

(Fudbal, Iran 2)

Fudbaleri Malavana polako gube korak za liderima šampionata, odnosno prva dva mesta koja vode u najviši rang. Ni ne može bolje od sredine tabele, gde se trenutno nalaze, kada su od poslednjih sedam prvenstvenih utakmica trijumfovali samo na jednoj, protiv Fajr Sepasija sa 1:0. Bila je to jedna od samo tri utakmice u tom periodu na kojem su dali uopšte gol. Dva puta su remizirali, sa po 0:0, dok su četiri puta izgubili. Astara je bila u užasnoj formi, na devet uzastopnih mečeva osvojila je samo jedan bod, ali je zato u prošlom kolu konačno pobedila, Pars Džanubi sa 2:1.

JAPAN - TADŽIKISTAN, 12.30

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Na čitavoj planeti u dosadašnjim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru niko nije dominantan kao Japan. Zemlja izlazećeg sunca već je obezbedila plasman u treću fazu kvalifikacija, sa svih šest pobeda i surovom gol razlikom 37:0. Dakle, Japanci u proseku dobijaju mečeve nešto ubedljivije od 6:0. Tadžikistan je najbliži drugoj poziciji, koja dalje vodi četiri najbolja tima iz svih grupa. Protiv Japana su u poslednjih 10 godina igrali tri puta i svaki put izgubili. Prvo sa 8:0, pa 4:0, a u ovim kvalifikacijama pre pandemije koronavirusa sa 3:0.

IRAN - BAHREIN, 18.30

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Zabrljao je Iran poprilično u dosadašnjim kvalifikacijama, porazi od Iraka (2:1) i Bahreina (1:0) mogli bi skupo da ga koštaju. Trenutno je tek treći u svojoj grupi, ima dva boda manje od Iraka, a tri od Bahreina. Zato mora sada da trijumfuje u Rifi, nema više pravo na grešku. Ako Bahrein pobedi, praktično će da obezbedi barem drugo mesto. Iran i Bahrein često igraju mečeve, u ovom veku su se sastali čak 12 puta. Obe ekipe su pobedile po četiri puta, a isto toliko je viđeno i remija. Igra GG viđena je samo četiri puta do sada.

VIJETNAM - INDONEZIJA, 18.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Vijetnam je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem toku kvalifikacija, a i dalje se baškari na prvom mestu na tabeli grupe G, uprkos remiju bez golova sa Tajlandom u prošlom kolu. Sada mu je rival malo lakši, na neutralnom terenu u Dubaiju igra protiv "fenjeraša" grupe, Indonezije. Indonežani su pre nekoliko dana osvojili svoj prvi poen, remiziravši takođe sa Tajlandom sa 2:2. Na poslednja dva susreta su izgubili od Vijetnama, u prvom krugu kvalifikacija sa 3:1. Pre toga četiri puta su odigrali nerešeno.

OMAN - KATAR, 19.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Derbi grupe E. Katar, koji se kao domaćin turnira već plasirao na Mundijal, lider je sa sedam bodova ispred Omana, ali i dva odigrana meča više. Oman je ubedljivo drugi i gotovo je sigurno da će da igra u poslednjoj rundi. Katar učestvuje u ovom takmičenju samo zato što su ovo ujedno i kvalifikacije za Azijski kup, koji je na programu 2023. godine. Zbog geografske blizine, ali i Golf kupa, Katar i Oman se često sastaju. Oman je pobedio svog rivala samo jednom na poslednjih 13 susreta. Čak osam puta su u tom periodu remizirali.

UZBEKISTAN - SINGAPUR, 20.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

I dalje Uzbekistan drži sve u svojim rukama, uprkos porazu od Saudijske Arabije (3:2). Ako ne bude više grešio u koracima, trebalo bi da se nađe u poslednjoj rundi kvalifikacija, bilo kao prvi ili kao drugi na tabeli, što se i očekivalo pre početka takmičenja. U Rijadu sada igra sa Singapurom, koji bi samo pobedom ostao u trci za drugo mesto. Do sada su ove dve reprezentacije igrale samo tri puta u ovom veku, a nekadašnja republika Sovjetskog Saveza je pobedila na svakom od tih mečeva. U kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi sa po 7:3 i 1:0, a zatim pre početka pandemije koronavirusa sa 3:1.


tagovi

reprezentacija Japanafudbalska reprezentacija JapanaVijetnamUzbekistanIran 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara