Duel sa meča Nagoje i Pohanga (©AFP)
Duel sa meča Nagoje i Pohanga (©AFP)

AZIJA: Još četiri meča u Ligi šampiona, nastavlja se prvenstvo Jordana, igra se i u Uzbekistanu

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.06.21. | 08:54

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Kad je bilo najteže, Nagoja je odigrala najbolje. Iz prva dva meča u grupi G osvojila je maksimalnih šest bodova, deklasirala je najvećeg rivala Pohang sa 3:0 i tako jednom nogom već zagazila u osminu finala. Danas je očekuje meč sa verovatno najslabijim timom u grupi, Račaburijem. On je nedavno završeno prvenstvo Tajlanda okončao na slaboj osmoj poziciji, sa 31 bodom manje od šampiona Patum Junajteda, što dovoljno pokazuje koliko nema konkurentan tim ni za domaće okvire. Japanci su apsolutni favoriti, iako se igra u Bangkoku.

ČIJANGRAJ JUNAJTED - TAMPINES, 16.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Još jedan meč sa tajlandskim timom, samo što je Čijangraj Junajted za razliku od Račaburija makar bio solidan u domaćim okvirima. Sezonu je završio na četvrtoj poziciji. Rival mu je Tampines Rovers, vicešampion Singapura, za koji igra srpski vezista Zehrudin Mehmedović. Tampines nije uspeo da pruži veći otpor Gambi Osaki u prvom kolu, izgubio je sa 2:0 i tako prekinuo niz od 26 uzastopnih mečeva u svim takmičenjima na kojima je postigao barem jedan gol. Prethodni put je bio tako bezopasan još pre početka pandemije koronavirusa.

POHANG STILERS - JOHOR, 16.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Potpuno su Pohang Stilersi podbacili protiv Nagoje. Izgubili su lako i ubedljivo, sa 3:0, pa su sada doveli sebe u neizglednu situaciju u nastavku takmičenja. Samo sve pobede iz preostala četiri meča im garantuju osminu finala, makar sa druge pozicije. Malezijski predstavnik Johor pokazao se kao tvrd orah. Izgubio je od Nagoje sa 1:0, a zatim je minimalnim rezultatom savladao domaćina turnira Račaburi. Južnokorejci su favoriti, ali moraće da odigraju mnogo bolje nego na prethodnom meču. Malezijci imaju dobru odbranu, na 13 mečeva u domaćem prvenstvu primili su do sada samo šest golova. Pohang ih je na 18 u Južnoj Koreji dao 20.

AL DŽAZIRA AMAN - MAN, 17.00

(Fudbal, Jordan 1)

Posle više od mesec i po dana fudbaleri Al Džazire iz Amana i Mana izlaze na teren. Dugo je trajala pauza u prvenstvu Jordana, iako je odigrano tek nepotpunih sedam kola. Prvo zbog utakmica reprezentacija, a zatim i zbog mečeva u azijskim klupskim takmičenjima, od kojih su se neke grupe igrale i u Jordanu. Videćemo kako je sve to uticalo na igrače koji su imali dugu pauzu. Pre nje Al Džazira je osvojila osam bodova iz šest mečeva, dok je Man zabeležio jedan poraz više i ima pet poena. Poslednji put su se ova dva tima sastala 31. decembra prošle godine, a Al Džazira je tada slavila sa 2:1.

KOKAND - NASAF KARŠI, 17.00

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Mnogo se Nasaf Karši muči na gostovanjima ove sezone i to je najveći razlog zašto je sada tek deveti na tabeli, daleko od nekog od dva mesta koja vode u Ligu šampiona sledeće sezone. Predstavnik Uzbekistana u AFC kupu već zaostaje 15 bodova za liderom Pahtakorom, mada ima i dve odigrane utakmice manje. Marko Stanojević i saigrači danas gostuju Kokandu, na terenu koji im poslednjih godina nije previše prijao. Pobedili su samo jednom na poslednjih šest duela na gostujućem terenu, a čak četiri meča ova dva tima završena su nerešenim rezultatom. Kokand je ove godine ipak nešto slabiji, kod kuće u 2021. nije zabeležio još nijedan trijumf.

GAMBA OSAKA - ĐONBUK, 18.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Favoriti za prva dva mesta u grupi H, Gamba Osaka i Đonbuk, nisu razočarali svoje navijače na premijernim mečevima. Japanci su bili bolji od Tampines Roversa sa 2:0, a Južnokorejci od Čijangraj Junajteda sa 2:1. Dva njigova direktna okršaja u Taškentu verovatno će da odrede ko će da zauzme prvu poziciju i tako se direktno plasira u osminu finala, a ko će da strepi da li će da bude među šest najboljih drugoplasiranih timova iz svih grupa. Gamba Osaka i Đonbuk su četiri puta već igrali u elitnom takmičenju u ovom veku, a poslednji njihovi dueli viđeni su 2015. godine u četvrtfinalu. Tada su Japanci posle 0:0 u gostima trijumfovali u Osaki sa 3:2 i tako prošli dalje.


tagovi

Uzbekistan 1Azijska liga šampionaJordan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara