Igrači Kavasakija (AFP)
Igrači Kavasakija (AFP)

AZIJA: Kavasaki je neuništiv!

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.07.21. | 16:27

Pregled najznačajnijih utakmica dana na azijskom kontinentu

KAVASAKI - DŽEF JUNAJTED 1:1 (0:0) – penalima 4:2

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Japana)

Neverovatna serija se nastavlja, Kavasaki ruši sve pred sobom na svim frontovima. Dominiraju u japanskom prvenstvu, sve su pobedili u azijskoj Ligi šampiona, a danas su izborili plasman i u osminu finala domaćeg Carskog kupa. Doduše, teže nego što se očekivalo. U prvom poluvremenu protiv Džefa nije bilo golova, da bi Džef poveo u 53. minutu. Vodio je nekih pet minuta kada je Kavasaki izjednačio. Meč je otišao u produžetke, potom i na penal seriju gde su igrači Kavasakija pogodili svaki penal, a fudbaleri Džefa promašili dva. Kavasaki je neuništiv! Ovo mu je bila 38. utakmica zaredom u 2021. bez poraza.

SEREZO OSAKA – TOKIO 3:3 (0:2)

(Fudbal, Japan 1)

Ako se negde ’crtala’ dvojka onda je to bilo gostovanje Tokija u Osaki protiv Sereza. Serezo je bio u seriji od sedam mečeva bez pobede u prvenstvu , a Tokio imao pet pobeda zaredom. I ipak, remi... Iako su gosti imali velikih 2:0 na poluvremenu, usledio je veliki preokret Sereza i tri gola od 46. do 74. minuta. Na kraju se Tokio spasao poraza golom Leandra u 82. minutu.

GAMBA OSAKA – KOBE 1:2 (1:2)

(Fudbal, Japan 1)

Dvojka je ipak došla u Osaki ali protiv Gambe. I ovde je domaćin bio autsajder iako je bio u seriji od četiri meča bez poraza. Sa druge strane je ipak bio Kobe koji je u sjajnoj formi i bori se za Ligu šampiona. Domaćin je poveo na početku meča, ali je Kobe već do poluvremena uspeo da postavi stvari na svoje mesto i da preokrene.

KINGDAO - GUANGDŽOU FC 0:6 (0:4)

(Fudbal, Kina 1)

Ovo je onaj stari Guangdžou. Nije više Evergrande u imenu ali jeste dominacija na terenu. Ekipa Fabija Kanavara je ubacila u šestu brzinu i do nogu potukla skromnog domaćina Kingdao. Naravno, na brazilski pogon. Već u prvih pola sata su Brazilci Elkeson i Gular doneli gostima vođstvo od 3:0 pa je kasnije sve bilo lakše... Stigli su i Kinezi da se upišu.

GVANGDŽU – GANGVON 3:1 (1:0)

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Jedini meč južnokorejskog šampionata odigran danas je bio derbi začelja između Gvangdžua i Gangvona. Gvangdžu je iskoristio prednost domaćeg terena i upisao tri boda sa kojima se na tabeli približio današnjem rivalu. Domaći su poveli posle pola sata, duplirali prednost u 54. minutu, a Gangvon je deset minuta kasnije promašio penal i usledila je kazna u vodu trećeg gola.

GUANGDŽOU SITI – HENAN 1:1 (0:1)

(Fudbal, Kina 1)

Ni u četvrtom meču zaredom Guangdžou R&F nije došao do pobede. Henan je poveo već u trećem minutu meča i čuvao tu prednost sve do sredine drugog poluvremena kada je Šunjić postigao autogol. Imao je Guangdžou sjajnu priliku za preokret i pobedu ali je Brazilac Giljerme promašio penal u 78. minutu.


tagovi

AzijaInternet klađenjeklađenjeKavasaki Frontale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara