Navijači ispred stadiona Kavasakija (©Shutterstock)
Navijači ispred stadiona Kavasakija (©Shutterstock)

AZIJA: Kreće Liga šampiona, a Kavasaki tera po svom u Džej ligi

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.04.21. | 10:57

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

KAVASAKI - FUKUOKA, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Izabrane vesti

Kavasaki je ponovo startovao fenomenalno u prvenstvu Japana i to već postaje tradicija. Branilac titule rešio je od početka da svim u šampionatu stavi do znanja da nema nameru da prepušta tron i to bi danas trebalo na svojoj koži da oseti novajlija Fukuoka. Kavasaki je na 10 mečeva u prvenstvu imao samo jedan kiks, i to remi sa Kobeom, i ima pet bodova više od drugoplasirane Nagoje. Fukuoka je u sredini tabele, ali na pobedu čeka već četiri susreta. Na tri od četiri minula duela je remizirala.

NAGOJA - HIROŠIMA, 12.30

(Fudbal, Japan 1)

Drugoplasirana Nagoja dočekuje Hirošimu u okviru Džej lige, sa ciljem da zadrži korak za vodećim Kavasakijem. Lider je trenutno pet bodova ispred, ali ima i meč manje, pa klub u koji je proslavio Dragan Stojković Piksi, sadašji selektor Srbije, potencijalno može da priđe Kavasakiju na dva boda. Sa druge strane je Hirošima, prvak Japana iz 2015. Do prošle runde bila je neporažena sa po četiri pobede i poraza, a onda je iznenađujuće izgubila od Šonana na svom stadionu sa 1:0. Nagoja i dalje nije izgubila i ima najbolju odbranu u ligi primivši samo jedan gol.

PERSEPOLIS - AL VAHDA, 16.30

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Iranski velikan Persepolis započinje Ligu šampiona Azije duelom sa Al Vahdom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Persepolis je u dobroj formi, o čemu svedoči niz od 11 duela bez poraza u svim takmičenjima, i nada se da će mu dobro raspoloženje utabati put ka toliko dugo snevanoj kruni u najeminentnijem kotninentalnom nadmetanju. Al Vahda ima lošiju kampanju u domaćem šampionatu u odnosu na proteklu kampanju, nedavno je ceh platio srpski stručnjak Vuk Rašović, a novi kormilar je iskusni Holanđanin Henk Ten Kate.

PAHTAKOR - TRAKTOR, 17.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Pola reprezentacije Uzbekistana igra u redovima Pahtakora, tamošnjeg najtrofejnijeg kolektiva i otuda je jasno zašto je ovaj sastav toliko dominantan u domaćim okvirima, dok je u međunarodnim takmičenjima tvrd orah. Jedini stranci su napadači, i to kakvi. Srpski as Dragan Ćeran je već godinama najbolji igrač i strelac, a njegv partner u špicu je nekadašnji as Bazela, Leverkuzena i Galatasaraja Eren Derdijok. Danas im je rival na startu grupne faze Lige šampiona iranski Traktor, koji se dokopao najkvalitetnijeg takmičenja osvojivši domaći Kup. Pahtakor je u odličnoj formi sa svih pet pobeda u novoj sezoni i ovde ga zanima samo uspeh.

AL SAD - FULAD, 20.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Jedan od glavnih kadidata za osvajanje Azijske Lige šampiona je Al Sad. Sastav koji predvodi legendarni Ćavi Ernandez nedavno se okitio titulom u Kataru i to na impresivan način, bez izgubljene utakmice i sa gol-razlikom +63. To dovoljno govori u kakvoj su formi Šefovi iz Dohe. Prvi rival u grupnoj fazi Lige šampiona im je iranski Fulad, koji trenira Džavad Nekunam, bivši vezista Osasune Džavad Nekunam. Trenutno je ova ekipa sedmoplasirana u domaćem šampionatu, a ima samo jedan poraz na devet proteklih duela u svim takmičenjima i nije za potcenjivanje.


tagovi

AzijaKavasaki FrontalenagojaNagoja Grampus EjtAl SadPersepolisPahtakor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara