Fudbaleri Jokohama Marinosa (Foto: AFP)
Fudbaleri Jokohama Marinosa (Foto: AFP)

AZIJA: Marinosi poklekli u gradskom derbiju, Čonbuk se ne šali

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.09.21. | 21:00

Pogledajte rezime važnih duela sa azijskog kontinenta

JOKOHAMA – JOKOHAMA MARINOS 2:2

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Derbi Jokohame bez pobednika. Pokazalo se još jednom zašto pred duel gradskih rivala forma i stanje na tabeli ne igraju gotovo nikakvu ulogu. Jokohama je u opasnoj zoni i najozbiljniji je kandidat za selidbu u niži rang, dok se Marinosi bore za titulu. Pretrpeli su težak udarac u borbi za vrh tabele, bod u gradskom derbiju neće biti dovoljan, jer Kavasaki ima priliku da napravi zalihu od devet. Domaćin je čak i poveo preko Suala Mineira u 38. minutu i sa iznenađujućih 1:0 se otišlo na odmor. Trebalo je gostima 17 minuta da u nastavku odgovore, precizan je sa bele tačke bio Žunior. Samo 11 minuta kasnije dogodio se detalj koji je najverovantije sprečio Marinose da stignu do pobede, Vatanabe je zaradio isključenje. Ipak, uspeli su gosti i sa igračem manje da preokrenu preko Maede, ali ne i da sačuvaju višak, pošto je Saulo Mineiro drugim pogotkom na meču izrastao u junaka Jokohame.

FUKUOKA – SAGAN TOSU 3:0

(Fudbal, Japan 1)

Pogled na statistiku ukazao bi na ravnopravnu borbu. Bilo je sve sem toga zahvaljujući ubitačnoj egzekuciji domaćina. Poveli su fudbaleri Fukuoke u 41. minutu preko Huanme Delgada. Samo četiri minuta kasnije usledilo je iznednačenje, ali je pogodak gostiju poništen zbog ofsajda. Prednost domaćina duplirao je Jamagiši u 68. minutu, da bi tačku pogotkom u četvrtom minutu nadoknade stavio Vatari. Liga šampiona je sve dalje od Sagana, dok se Fukuoka i posle petog meča bez poraza (četiri trijumfa) ušuškala u sredini tabele.

DAEGU – SUVON SITI 0:0

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Dolepili su se Ulsan i Čonbuk, pa remi bez golova neće preterano zaboleti Daegu i Suvon. Susedi sa tabele (treće i četvrto mesto) prilično su sigurni kada je u pitanju plasman u plej-of, ali su i dovoljno daleko od vrha tabele da se ne mogu smatrati konkurentima za titulu. Podela plena ipak nije bila fer, s ozbirom na prikazano na terenu. Gosti su bili daleko bolji rival, ali su propustili idealnu priliku da dođu do pobede. Veldvijk je u nadoknadi prvog dela igre promašio penal.

ČONBUK – INČEON 2:0

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Nema šale sa Čonbukom. Nastavlja borbu sa Ulsanom za titulu. Iako je danas prepustio loptu rivalu, čak sedam puta je uspeo da pogodi okvir gola, dva puta i da savlada golmana Inčeona. Paik je načeo mrežu gostujućeg sastava u 39. minutu, a domaćina nije usporio ni crveni karton koji je početkom drugog dela igre zaradio Iljočenko. Pobedu je u 77. minutu overio Gustavo.

BANGKOK JUNAJTED – BURIRAM JUNAJTED 2:0

(Fudbal, Tajland 1)

Pade i Buriram. Jedna od glavnih kandidata za titulu na Tajlandu pretrpeo je prvi poraz u sezoni u četvrtom kolu. Posle sedam bodova u uvodna tri, pao je u duelu sa Bangkokom. Domaćin je poveo u 54. minutu preko A nana, da bi Brazilac Eberti duplirao prednost u 71. minutu. Ispostaviće se da je postavio i konačan rezultat.

AL ANSAR – SPORTING BEJRUT 0:0

(Fudbal, Liban 1)

Pokazao je novajlija u elitnom rangu Libana da bi i pored slabijeg starta mogao da odigra bitnu ulogu u prvoj diviziji. Došao je do prvih bodova tek u trećem kolu, ali na gostovanju aktuelnom šampionu! Prvi put je mreža Sporting Bejruta u novoj sezoni ostala mirna, dok su fudbaleri Al Ansara dobro zabrinuli svoje navijače današnjim neuspehom.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara