Dragan Ćeran, Leandre Tavamba, Ever Banega (©AFP)
Dragan Ćeran, Leandre Tavamba, Ever Banega (©AFP)

AZIJA: Nastavlja se "zapadna" Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.04.22. | 09:25

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Neočekivano se Mumbaj Siti našao u dobroj prilici da prođe u osminu finala. Priredio je veliko iznenađenje u drugom kolu, savladao Al Kuvu Al Džaviju iz Iraka sa 2:1, pa sada protiv Al Džazire igra za overu drugog mesta. U narednu fazu će tri najbolja drugoplasirana tima iz zapadnog kostura, a Indijci mogu da budu jedan od njih ako savladaju najlošiji tim u grupi, Al Džaziru. Predstavnik Ujedinjenih Arapskih Emirata nema još uvek nijedan bod, gol-razlika mu je 1:5 i završio je sa takmičenjem.

AL DUHAIL – PAHTAKOR, 19.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Najizjednačenija, ali ujedno i najneizvesnija grupa u čitavoj konkurenciji na zapadu. Uoči poslednjeg kola prvog dela sezone sva četiri tima imaju po tri poena, i sličnu gol-razliku u margini od jednog pogotka razlike. Pahtakor našeg Dragana Ćerana je najlošiji u toj konkurenciji jer mu je gol-razlika 2:3, ali sve to može da se promeni ukoliko savlada Al Duhail iz Katara (2:2). Ova dva tima su bili rivali i u Ligi šampiona 2013. godine, tada su Uzbekistanci gore prošli. Al Duhail je slavio u Kataru sa 3:1, a potom je u Taškentu bilo 2:2. Sada obe ekipe moraju da idu na pobedu.

FULAD – AHAL, 19.15

(Fudbal, Liga šampiona)

U C grupi je otvorena borba za drugo mesto. Fuladu bi trijumf danas garantovao tu poziciju, pošto posle prva dva kola Iranci imaju dva poena. Ahal, predstavnik Turkmenistana ima remi u duelu sa Al Ahlijem (1:1) i očekivan poraz od Al Garafe (0:2), pa sada pored pobede za drugu poziciju mora da mu se poklopi i da tim iz Dubaija ne savlada Al Garafu u njihovom okršaju. Naravno, Turkmenistanci nikako nisu favoriti u ovom meču, to je Fulad, koji je u eliti dobio šansu samo zato što je AFC kaznio prvaka i vicešampiona Irana, Persepolis i Esteglal, izbacivanjem iz takmičenja. Fuladu je ovo prvo učešće u eliti od sezone 2014/2015, a zbirno tek četvrto u istoriji.

AL KUVA AL DŽAVIJA – AL ŠABAB, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Irački klub Al Kuva Al Džavija je priredio senzaciju na otvaranju elitnog takmičenja trijumfom nad Al Džazirom (2:1). Poraz od Mumbaj Sitija ga je međutim udaljio od druge pozicije i potencijalnog prolaska dalje, pa bi sada morao da savlada apsolutnog favorita B grupe Al Šabab da bi ostao u igri. Domaćin turnira i jedan od predstavnika Saudijske Arabije je prve dve prepreke u takmičenju lako preskočio, na oba meča je slavio sa po 3:0. Bilo bi iznenađenje ako bismo danas videli neki drugi scenario.

AL GARAFA – AL AHLI DUBAI, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Remi sa Fuladom (0:0) u prvom kolu nije skupo koštao Al Garafu. Katarski predstavnik danas igra za overu prve pozicije u C grupi i miran prolazak u osminu finala. Biće mu dovoljan remi ako Fulad ne bude savladao Ahal sa dva ili više golova razlike, ali očekuje se da ide na pobedu. S tim što je Al Ahli iz Dubaija veoma nezgodna ekipa, pokazao je to i protiv Fulada, kada je spasao bod golom Kartabije u 91. minutu. Sledeće godine Al Ahli najverovatnije neće igrati u Ligi šampiona, ako u poslednjih šest kola prvenstva ne nadoknadi 11 bodova zaostatka.

AL TAVON – SEPAHAN, 22.15

(Fudbal, Liga šampiona)

Već smo napisali kakva je situacija u D grupi. Sepahan predvodi ciklus zbog gol-razlike 3:2, Al Tavon Leandra Tavambe je na 2:2. Takođe, kao i u drugoj utakmici, oba tima moraju da idu na pobedu ukoliko žele da se plasiraju dalje. Pritom, što ubedljiviju jer će gol-razlika očigledno da pravi razliku. Sepahan je treći u šampionatu Irana, a Al Tavon tek 13. u prvenstvu Saudijske Arabije i to bi trebao ukratko da vam objasni tu razliku u kvoti. S tim što je u ovom takmičenju, na jednoj ovakvoj „finalnoj“ utakmici zaista sve otvoreno.



tagovi

Azijska liga šampionaAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara