Son (©Reuters)
Son (©Reuters)

AZIJA: Nastavljaju se kvalifikacije za Mundijal, ziceri za favorite – Japan, Južnu Koreju, Iran...

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 08:26

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Japanci su počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine sa dve pobede protiv nejakih Sirije i Mjanmara, imaju gol-razliku 10:0. Severna Koreja je poražena od Sirije (0:1), ali je pregazila na svom terernu u Pjongjangu Mjanmar sa 6:1. Japan je dobio narednog rivala sa 1:0 pre sedam godina u poslednjem odmeravanju snaga.

JUŽNA KOREJA – TAJLAND, 12.00

(Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Nemački stručnjak Jirgen Klinsman nije više selektor Južne Koreje posle ispadanja u polufinalu Azijskog kupa početkom godine. Kvalifikacije za Mundijal su Son i drugovi startovali sa dve pobede i to bez primljenog pogotka i ne bio trebalo da brinu oko plasmana u treću fazu kvalifikacija. Tajland je na tri boda i boriće se sa Kinom za drugo mesto u Grupi C.

SINGAPUR – KINA

(Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Kinezi su smenili srpskog stručnjaka Aleksandra Jankovića posle kraha na Azijskom kupu. Pobeđen je Tajland na startu kvalifikacija, a onda je glatko doživljen poraz od Južne Koreje (0:3). Umesto Jankovića novi kormilar Kineza je hrvatski stručnjak Branko Ivanković. Singapur je najslabija reprezentacija u grupi i ne bi trebalo da bude problema za goste da upišu tri boda i na kraju obezbede drugo mesto.

IRAN – TURKMENISTAN, 17.00

(Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Iranci su viđeni na Mundijalu. Skroman start, četiri boda u prva dva kola, pobeda nad Hongkongom i remi u Uzbekistanu. Turkmenistan je sa samo bodom, pa ne bi trebalo da bude problema za domaćina u Teheranu. Ove selekcije su igrale pre devet godina u kvalifikacijama. Iran je slavio na svom terenu u sa 3:1, dok je u Turkmenistanu bilo 1:1.

SAUDIJSKA ARABIJA – TADŽIKISTAN, 20.00

(Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Nije se Roberto Mančini proslavio na klupi Saudijske Arabije na Azijskom kupu. Kvalifikacije su krenule sa dve pobede i to bez primljenog pogotka. Tadžikistan je drugi u Grupi G sa četiri boda, ali ne bi trebalo da bude problem za domaćina da zabeleži još jedan trijumf.


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara