Aleksa Vukanović (©Starsport)
Aleksa Vukanović (©Starsport)

AZIJA: Ristić, Dugalić i Vukanović traže prvu pobedu, a bivši fudbaler Zvezde i prvu ulogu startera i gol u Kini

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.06.22. | 08:54

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Posle prva dva kola kineskog šampionata Peking ima polovičan učinak. Prvo je izgubio od Cangdžoua sa 2:1, a zatim je savladao Čengdu sa 3:2. Sada igra protiv Tjencina, tima koji ima samo jedan poen za sada i čeka na prvu pobedu. Na premijeri je odigrao 1:1 sa Meidžou Hakom, a zatim je poražen sa 2:1 od Šendžena. Prošle godine su se Peking i Tjencin sastali dva puta. Prvi okršaj u julu završen je bez golova, drugi u avgustu trijumfom Tjencina sa 3:1.

ASAN – TEDŽON, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 2)

Fudbaleri Tedžona su nanišanili promociju u elitni rang i sudeći po posledjnih nekoliko nedelja, u najmanju ruku će igrati baraž. Vezali su četiri uzastopna trijumfa, odnosno deset utakmica bez poraza (osam pobeda i dva remija), pa su se izdvojili na drugoj poziciji. U ovom momentu im je nedostižan samo Kvangdžu, koji ima devet bodova više, ali je i odigrao jedan meč više. Problem po Tedžon je taj što će direktnu promociju da izbori samo prvoplasirani na kraju sezone, dok od drugog do petog mesta vode u plej-of. Zato, mora da nastavi sa dobrim rezultatima i na gostovanju petoplasiranom Asanu, timu koji je u aprilu savladao sa rutinskih 3:0.

ŠENDŽEN – MEIDŽOU HAKA, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Može li “srpska” Meidžou Haka do prve pobede u eliti? Doskorašnji drugoligaš, na čijoj klupi sedi Milan Ristić, a za koji igraju Aleksa Vukanović i Rade Dugalić, u prva dva meča je remizira. Najpre je sa Tjencinom odigrao 1:1, a zatim je isti rezultat ponovio i protiv Cangdžoua. Obe utakmice je Dugalić odigrao kompletne, dok je Vukanović ulazio sa klupe. Na drugom meču je bivši ofanzivac Crvene zvezde zamenio u 75. minutu nekadašnjeg vezistu Partizana, crnogorskog internacionalca Nebojšu Kosovića. Još nije postigao nijedan gol. Što se tiče Šendžena, on je za sada savršen sa dve pobede i gol-razlikom 4:1.


tagovi

AzijaAleksa VukanovićKina 1Rade DugalićMilan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara