Fudbaleri Sirije (©Reuters)
Fudbaleri Sirije (©Reuters)

AZIJA: Ristić nadomak prvog mesta, Kusatsu traži izlaz iz krize, Maldivi se svete Siriji

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 09:22

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 2)

Ukoliko Kusatsu uskoro ne podigne formu, moraće da se seli u treći rang. Užasno igra ove sezone, tek je 20. na tabeli i osvojio je svega šest bodova u poslednjih 10 kola. Uspeo je da pobedi Okajamu (1:0) i izvuče po bod iz duela sa Omijom (1:1), Kanazavom (1:1) i Točigijem (0:0). Nijednom u tom periodu nije postigao više od jednog gola. Mito ne blista, ali je u prošlom kolu kao gost deklasirao Ehime sa 5:0. Na poslednja četiri meča Mito je savladao Kusatsu, a poslednja dva duela pripala su mu rezultatima 3:1.

MEIDŽOU KEJLA – ZIBO CUJU, 12.00

(Fudbal, Kina 2)

Srpski stručnjak Milan Ristić radi odličan posao u Kini. Njegov Meidžou je trenutno drugoplasirani u grupi A, sa 18 bodova, koliko ima i lider Žeđijang. Uz to Meidžou ima i odigran meč manje. Rival u 9. kolu mu je Zibo, jedina ekipa koja nema nijednu pobedu do sada. Tri puta je odigrao nerešeno, preostale mečeve Zibo je izgubio. Međutim, u poslednja dva kola je uspeo da izbegne poraze, protiv Ksinđijanga (1:1) i Sičuana (0:0). Kada bismo pogledali zbirnu tabelu kineske druge lige, tim nekadašnjeg trenera Zemuna i Teleoptika bi osvajanjem jednog boda danas izbio na prvo mesto.

PEKING UNIVERZITI – ČENGDU, 13.35

(Fudbal, Kina 2)

Studenti iz Pekinga su jedno od najvećih razočaranja lige ove sezone. Ne samo da nisu uspeli nikoga da pobede, nego su posle prvih osam kola samo dva puta izbegli poraz. U poslednja tri kola su dva puta imali vođstvo, pa su ga ispuštali. Đijangksi mu je otkinuo bod pre desetak dana golom u 95. minutu. Čengdu je u prvom susretu sa Pekingom lako došao do pobede, trijumfovao je sa 4:1. Bila je to treća pobeda Čengdua u njihova dosadašnja tri susreta. Peking ne zna za slast trijumfa od 4. novembra prošle godine, odnosno na poslednjih devet mečeva.

HELONGĐIANG – GUIDŽOU, 13.25

(Fudbal, Kina 2)

Gudbaleri Guidžoua su sjajno otvorili sezonu, sa tri pobede, ali su posle toga počeli da padaju. U narednih pet kola su osvojili samo dva boda, i to u poslednja dva meča, remijima protiv Sudžoua i Vuhana, oba sa po 1:1. Heilongđijang je znatno bolji, u prethodnih pet kola pobedio je čak četiri puta i sada gazi ka preuzimanju prvog mesta u grupi C. Prvi duel sa Guidžouom pripao mu je rezultatom 1:0. Heilongđijang nije primio gol na pet od poslednjih šest mečeva, samo je lider Vuhan u tom periodu uspeo da mu zatrese mrežu i slavi sa 3:1.

MALDIVI – SIRIJA, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Fudbal na Maldivima je doživeo ogromnu transformaciju kroz 15 godina. U kvalifikacijama za Mundijal 1997. godine je Sirija dva puta pobedila Maldive sa po 12:0. Zato, u avgustu 2012. Maldivi su se osvetili i slavili sa 2:1. Ponovo su se te dve selekcije sastale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru, zajedno su u grupi A, a u prvom okršaju u oktobru 2019. godine Sirijci su jedva došli do bodova na svom terenu, sa 2:1. Dok Sirija nije izgubila nijedan bod posle pet kola, Maldivi su trijumfovali samo dva puta, nad slabašnim Guamom. Najbliži iznenađenju bili su baš protiv Sirije.


tagovi

Reprezentacija SirijeMilan RistićKina 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara