Marko Arnautović (Foto: AFP)
Marko Arnautović (Foto: AFP)

AZIJA: Šangaj započinje šampionsku misiju, Daljen sprema dobrodošlicu Čangčuenu

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.04.21. | 08:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

DALJEN – ČANGČUEN, 12.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Maraton u kineskoj Super ligi tek počinje. U grupi B otvoriće ga Daljen Pro i Čangčuen. Domaćin je na papiru znatno slabiji nego prošle sezone. Rafa Benitez napustio je trenersku poziciju, dok je igrački kadar “osiromašen“ odlascima Salomona Rondona i Mareka Hamšika, te Janika Fereira Karaske, koji je boravak u Atletiko Madridu učinio trajnim. Daljen je prošlu sezonu završio u donjem delu tabele, i duel sa novim prvoligašem biće pravi pokazatelj njegovih ambicija za ovu godinu. Čangčuen je u borbi za promociju bio poprilično dominantan – osvojio je 13 od mogućih 15 bodova, sačuvavši mrežu na svakoj od pet utakmica.

TJENĐIN TAJGER – ŠANGAJ PORT, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Šangaj Port je jedan od najvećih favorita za osvajanje titule. Najvredniji sastav kineskog šampionata ostao je u pauzi bez Hulka, ali su Arnautović, Oskar i Rikardo Lopez i dalje u timu, što bi trebalo da bude sasvim dovoljno da se Šangaj umeša u borbu za tron i najpre na startu sezone prebrodi ekipu koja je prošlu sezonu završila na desetom mestu.

ALUMINIJUM ARAK – PAJKAN, 18.30

(Fudbal, Iran 1)

Pajkan se nalazi u donjem delu tabele i teško da može da se domogne kvalifikacija za Ligu šampiona. Posebno ne nakon što je na poslednja četiri meča slavio samo jednom. Aluminijum ima tek tri boda više u odnosu na današnjeg rivala, i mada u istom periodu takođe ima jednu pobedu, vrlo retko gubi. Konkretno na prethodnih 11 mečeva savladan je samo jednom, te u preostalih deset rundi može da se nada trećoj poziciji, od koje je udaljen šest koraka. Zanimljiv podatak – na pet od dosadašnjih šest međusobnih susreta nije bilo pobednika.

NAFT MASDŽED – MES RAFSANDŽAN, 18.30

(Fudbal, Iran 1)

Naft je serijom od devet mečeva bez trijumfa ozbiljno ugrozio prvoligaški status. Doduše, izgubio je samo dva susreta u tom periodu, ali ga je neefikasnost (četiri pogotka na poslednjih devet utakmica) koštala veće bodovne zalihe. Mes je u prethodnom kolu prekinuo seriju od četiri meča bez trijumfa i ponovo se uključio u borbu za treće mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Dva tima su do sada odigrala 11 međusobnih susreta, a Naft nikada nije slavio. Četiri su pripala Mesu, dok je preostalih sedam završeno bez pobednika.

NASADŽI MAZANDARAN – SEPAHAN, 18.30

(Fudbal, Iran 1)

Pobedničkom nizu od šest utakmica u prethodnom kolu je došao kraj, Sepahan je remizirao sa Naftom i ponovo pao na drugu poziciju. Međutim, iako je napad zakazao, odbrana nije – Sepahan je i četvrti put na poslednjih pet utakmica u prvenstvu sačuvao mrežu. Nasadži je u prošloj rundi skupo prodao kožu protiv lidera Persepolisa i još jednom potvrdio da je podigao formu, pošto je prethodno vezao dva trijumfa i uključio se u borbu za opstanak, pa Sepahanu definitivno neće biti lako sa rivalom kojeg je dobio na samo dve od dosadašnjih pet međusobnih utakmica u prvenstvu.

NAGOJA – GAMBA OSAKA, 12.30

(Fudbal, Japan 1)

Nagoja je u prethodnom, 11. kolu, upisala prvi poraz u prvenstvu i povećala zaostatak za vodećim Kavasakijem. Zanimljivo, u porazu od Sagana primila je više golova (dva), nego na prethodnih deset utakmica (jedan). Danas je čeka težak zadatak, ne samo zato što Gambu nije dobila ni na jednom od prethodna tri međusobna susreta, već zbog toga što, iako se nalazi u opasnoj zoni, gost igra čvrst fudbal. Na dosadašnjih šest utakmica Osaka je primila samo dva gola, oba u jedina dva poraza u šampionatu. Doduše, sa samo jednim postignutim golom ubedljivo je najneefikasnija ekipa u Džej ligi.

AL RAMTA – AL DŽALIL, 21.30

(Fudbal, Jordan 1)

Al Ramta je podbacila na otvaranju sezone odigravši bez golova protiv Akabe i večeras će imati priliku za popravni. Ali neće mu biti lako protiv novog prvoligaša. Al Džalil, koji se u elitu vratio posle osam godina, ostao je neporažen u prve dve utakmice, na kojima je uspeo da sačuva mrežu.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara