Tačuhiro Sakamoto (©AFP)
Tačuhiro Sakamoto (©AFP)

AZIJA: Saporo u krizi, aktivni kineski drugoligaši, igra se i u Maleziji i Saudijskoj Arabiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 08:46

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Japan 1)

Oba tima su u sredini tabele šampionata Japana, s tim da se od Sereza očekivalo više. Gosti iz Osake cele sezone igraju toplo-hladno. Saporo je u lošoj formi. Vezao je dva poraza, a na tri poslednje utakmice je osvojio samo bod. Prošle sezone u međusobnim utakmicama obe pobede je ostvario Serezo, kod kuće sa 2:0, a u gostima sa 3:1. Tri vezana meča Saporo nije uzeo ni bod današnjem rivalu u zaostalom meču Džej lige.

VUHAN FRI TAUNS – PEKING SPORT UNIVERZITET, 13.35

(Fudbal, Kina 2)

Domaćin je u borbi za mesto koje naredne sezoen vodi u Superligu Kine. Posle 19 kola Vuhan Fri tauns je na trećem mestu koje vodi u plej-od. Mejdžou Haka srpskog stručnjaka Milana Ristća na drugoj poziciji beži četiri boda. Gosti iz Pekinga su u donjem delu tabele i čeka ih borba za opstanak u drugoligaškoj konkurenciji. Biće ovo prvi meč ovih timova u zvaničnim utakmicama.

DŽEĐANG PROFSIONAL – ĐIANGSI, 13.35

(Fudbal, Kina 2)

Džeđang je još jedan tim koga očekuje borba za ulazak u elitni rang u Kini. Trenutno je četvrti, pozicija kola vodi u plej-of. Domaćin sve nade polaže u raspucanog napadača iz Zimbabvea Njaša Mušekvija koji je postigao čak 15 golova na 10 utakmica. Za ovaj tim igra iskusni Brazilac Mateus koji godinama igra u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu. U Evropi je branio boje Brage i ukrajinskog Dnjipra. Điangsi je u katastrofalnoj seriji, vezao je sedam poraza, a prima više od dva gola po meču.

KEDAH – UTM, 15.00

(Fudbal, Malezija 1)

Kedah je na trećem mestu u šampionatu Malezije sa čak 15 bodova manje od Johora koji je davno osigurao titulu u šampionatu ove azijske zemlje, UTM je već ispao, sakupio je samo devet bodova. U prvom delu prvenstva, Kedah je dobio UTM sa 1:0 u gostima. Kada igraju ovi timovi ne dolazi veliki broj golova. Na tri poslednje utakmice je dolazilo dva ili manje.

AL VAHDA – AL AKHDOD, 18.10

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Domaćin želi da se vrati u elitni rang Saudjske Arabije. Al Akhdod je novi čan drugoligaškog karavana u ovoj bogatoj azijskoj zemlji. Biće ovo prvi meč ovih timova u istoriji. Al Vehda je završila prošlu sezonu sa tri meča bez pobede, a u poslednjem meču u najboljem društvu doživljen je poraz od Al Šababa (0:3).


tagovi

Azijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara