(©Reuters)
(©Reuters)

AZIJA: Saudijski Superklasiko u centru pažnje, plus Malezija, Jordan, Katar, Bahrein...

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.04.21. | 08:30

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na istoku...

Izabrane vesti

(Fudbal, Katar 1)

Al Rajan je značajno bolje plasiran, ali nije u dobroj formi. Nanizao je tri poraza. Al Kor spada u najslabije ekipe katarskog šampionata i prava je "mušterija" za prekid crne serije. Taj tim nikoga nije pobedio skoro puna dva meseca i u tom periodu nikome nije dao više od jednog gola. Al Kor je posebno loš na strani, gde je od oktobra prošle godine samo jednom pobedio i još dva puta izbegao poraz.

AL NADŽMA - AL RIFA, 18.45

(Fudbal, Bahrein 1)

Al Rifa je najdominantniji tim Bahreina, lider tamošnjeg šampionata i tim sa najboljom odbranom, koji je primio devet golova u prvih 11 kola. U poslednjih 14 meseci Al Rifa je samo dva puta poražena. Na sedam poslednjih gostovanja - isto toliko pobeda. Al Nadžma nije u dobroj formi i u prethodna tri međusobna duela doživela je poraze od današnjeg rivala - 1:2, 0:1, 0:4.

AKTOBE - ORDABASI, 15.00

(Fudbal, Kazahstan 1)

Aktobe i Ordabasi su dva neporažena tima u prva tri (nepotpuna) kola kazahstanskog šampionata. Aktobe je dva puta remizirao, pa u prošlom kolu slavio kao gost protiv Atiraua (3:1), dok je Ordabasi drugi zahvaljujući dvema pobedama. Aktobe baš ne ume s današnjim rivalom u poslednje vreme. Poražen je na četiri prethodna meča i samo je jedan gol dao Ordabasiju. Poslednji put kod kuće: Aktobe - Ordabasi 0:3.

AL TAVON - AL AIN, 18.00

(Fudbal, Saudijska Arabija 1)

Al Ain je užasan u 2021. Zakucan je za dno tabele saudijskog šampionata jer je dobio samo dve od 15 poslednjih utakmica. Pomak postoji, u prošloj rundi 4:0 protiv Al Vehde. Al Tavon, s druge strane, blista. Slavio je na šest od sedam prethodnih utakmica. Golovi ne bi trebalo da izostanu. Al Ain osim što ove godine nikoga nije dobio na strani na poslednja tri meča van svog stadiona primio je najmanje tri gola.

AL ITIHAD - AL HILAL, 19.50

(Fudbal 1, Saudijska Arabija 1)

U pitanju je derbi koji bi mogao da reši pitanje šampiona. Takozvani saudijski Superklasiko. Lider Al Hilal nanizao je četiri pobede, pretekao Al Šabab i pobegao Al Itihadu na plus šest, pošto je Itihad kiksnuo u prošlom kolu. Domaćin u derbi ulazi s velikim teretom na leđima, pošto današnjeg rivala nije dobio od 2016, a na svom terenu i godinu dana duže. Prošle godine oba njihova okršaja završena su opsegu 0-2. Zanimljivo, dve utakmice pre tih otišle su u 4+ (dva puta po 3:1 za Al Hilal).

SURKAN - LOKOMOTIVA, 13.15

(Fudbal, Uzbekistan 1)

Ako se prva četiri kola mogu uzeti za nekakav reper ova dva tima boriće se za opstanak u uzbekistanskoj eliti. Gosti su u svakom od tih susreta išli u GG (tri puta uz 3+), dok su golovi na utakmicama Surkana ipak ređa pojava. Do sada su se pet puta sastajli i gost u njihovim duelima nikada nije dobio, ali je uvek postigao makar gol. Lokomotiva ima dve pobede, Surkan jednu.

AL DŽAZIRA A. - AL DŽALIL, 17.30

(Fudbal, Jordan 1)

Počeo je šampionat Jordana. Juče u prve dve utakmice jedva jedan gol. Al Džazira je prošlu sezonu završila na drugom mestu, ali bez prave šanse da se bori za titulu, dok je Al Džalil novajlija. Kao neporažen tim, s najboljom odbranom, ušli su u elitnu diviziju. Ove godine sastali su se u okviru kup takmičenja i doskorašnji drugoligaš slavio je posle penala. Posle 120 minuta bilo je 0:0. I četiri međusobna meča pre tog nisu bila efikasna: 0-2.

KEDA - TERENGANU, 15.00

(Fudbal, Malezija 1)

Totalna suprotnost kada je u pitanju forma ova dva tima... Keda je u seriji od četiri pobede koje su je vinule na drugo mesto; Terenganu je bez pobede u istom periodu, doduše uz jedan jedini poraz još od septembra prošle godine. U poslednjih osam duela ovih timova domaćin je dobio samo jednom. Dva prethodna bila su posebno efikasna: terenganu je slavio sa 4:3, a Keda sa 3:2. Keda ima niz od osam pobeda na svom stadionu...


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara