Maruan Felaini (levo) u dresu Šandonga (©AFP)
Maruan Felaini (levo) u dresu Šandonga (©AFP)

AZIJA: Trećeligaš izbacio Guangdžou iz Kupa Kine, pa nanišanio Felainija i kompaniju

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 09:12

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Kine)

Pauza je u šampionatu Kine, pošto je završena prva faza. Idealan je trenutak da se odigra nacionalni kup, a trenutno je na programu osmina finala. Jedan od zanimljivijih mečeva u toj rundi trebalo bi da se odigra od 13.30, kada se sastaju Henan i Čungking, dva superligaša. Oni se neće boriti za titulu, već samo za opstanak, pošto nisu uspeli da se plasiraju u plej-of, pa im tako ostaje Kup Kine kao jedina šansa da podignu trofej. Henan i Čungking su prvi deo prvenstva završili na petoj i šestoj poziciji u grupi A. Henan je posle 14 kola bio bolji, sa sedam osvojenih bodova više. Savladao ga je u njihovom poslednjem okršaju, 2. avgusta, sa 1:0.

ŠANDONG – ĆINGDAO JANG AJLANDS, 13.30

(Fudbal, Kup Kine)

Prema onome do sada prikazanom, Šandong je jedan od najvećih favorita za titulu. Bio je ubedljivo prvi u grupi A, sa 33 osvojena boda iz 14 kola. Ima samo jedan poraz u sezoni. Maruan Felaini, Žadson i saigrači žele duplu krunu, a prepreka u osmini finala ne bi smela da im predstavlja veći problem. Reč je o Ćingdao Jang Ajlandsu, trećeligašu koji je šokirao pre pet dana Kinu tako što je eliminisao Guangdžou, nekadašnji Evergrande. Savladao je jednog od najjačih klubova u zemlji, ali može li do novog čuda? U plej-ofu Ji lige je trenutno četvrti, sa 11 osvojenih poena iz sedam kola. Računajući sva takmičenja, nema poraz na vezanih 10 mečeva.

AL AKDUD – AL DŽABALAIN, 17.20

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Seriju od tri uzastopna poraza prekinuo je Al Akdud u prošlom kolu remijem sa Al Nahdom (1:1). Sada će imati još teži posao, pošto mu u goste dolazi petoplasirani Al Džabalain. On je sakupio devet poena iz prvih šest kola, od čega dve trećine na poslednja dva meča. Savladao je Bišu i Al Nadžer sa po 2:0. U novijoj istoriji nije igrao protiv Al Akduda, zato što se za razliku od današnjeg domaćina on takmičio u trećem rangu saudijskog fudbala.

BIŠA – AL KOLUD, 17.25

(Fudbal, Saudijska Arabija 2)

Nikako fudbaleri Biše ne mogu da budu zadovoljni formom, pošto posle trijumfa na premijeri više nisu nijednom pobedili u narednih pet kola. Seriju od četiri poraza prekinuli su u prošlom kolu remijem sa Al Džilom (0:0). Sada igra protiv jedne od najslabijih odbrana u ligi Al Koluda, koji je takođe osvojio četiri poena do sada, ali je primio pet golova više od Biše. Gol razlika mu je 6:11, dok je domaćin na 3:6. Biša je međutim sva tri gola dala u prvom kolu, protiv Al Aina (3:0).


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara