Kaoru Mitoma i Leandro Damijao (©AFP)
Kaoru Mitoma i Leandro Damijao (©AFP)

AZIJA: Ulsan i Seul jure korejski Juve, Kavasaki ne daje tron, Um Salal za opstanak

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.04.21. | 09:11

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na Istoku...

SIDNEJ - PERT GLORI, 11.05

Izabrane vesti

(Fudbal, Australija 1)

Branilac titule šampionata Australije nije ni bleda senka prošlosezonske ekipe, koja se, gotovo, prošetala pored konkurencije. U tekućem šampionatu Sidnej je neubedljiv i trenutno zauzima šesto mesto, poslednje koje garantuje plasman u plej-of. U prethodnoj rundi je tek drugi put uspeo da postigne tri gola u sezoni, i upiše slavlje nad rivalom Melburn Viktorijem, koji je beznadežan slučaj. Milošu Ninkoviću i momcima danas predstoji duel sa Pertom, prvi od tri vezana domaćinstva u ligi, protiv ekipe koja je tanka na gostovanjima. Pride, Pert je nad nebesko-plavima slavio tek jednom na 17 proteklih dvoboja, i pritom je poražen u 12 navrata.

KAVASAKI - SAGAN TOSU, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Najuspešniji japanski sastav poslednjih godina ne namerava da silazi sa trona. Kavasaki je odlično startovao, sa samo jednim remijem u dosadašnjih osam odigranih duela. Ubedljivo je najefikasniji tim lige sa skoro tri pogotka po meču u proseku, čemu najviše može da zahvali Leandru Damijau, koji je prvi strelac sa šest pogodaka. Naredni rival ekipe koja je osvojila tri titule u prethodne četiri sezone je Sagan Tosu, iza kojeg je pristojan start, ali i poraz u prethodnom kolu od Serezo Osake kod kuće. Kavasaki je neporažen na osam njihovih proteklih dvoboja, minula tri su okončana remijem, a poslednjih šest zavšeno je sa maksimalno dva gola.

KOBE - OITA, 12.00

(Fudbal, Japan 1)

Kobe nikako da opravda velika ulaganja u ekipu u proteklom periodu. Umesto vrha uglavnom je završavao u sredini, dok je ove sezone ostavio bolji utisak. Priliku da nastavi poteru za mestima koje vode u Ligu šmpiona ima već danas protiv Oite, koja je nanizala tri neuspeha i pokazala da ima dosta poteškoća sa postizanjem golova. Andres Inijesta i saigrači su vezali dve pobede i očekuju nastavak dobre tradicije protiv Oite, koja ih je pobedila jednom na 11 minulih okršaja.

ULSAN - SEUL, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Poznato je da je Đonbuk korejska verzija Juventusa, ali za razliku od italijanskog velikana, ovaj iz Azije do sada je pokazao da ove sezone nema nameru da prepusti presto. Ipak, još je rana faza šampionata i ima još vremena da se protivkandidati dokažu. Danas je na programu derbi osmog kola prvebstva Južne Koreje između drugoplasiranog Ulsana i trećeplasiranog Seula. Razlika između njih je dva boda, dok im lider uz meč više beži šest, odnosno, osam koraka. Iza Ulsana je krizni period, koji je prekinut pobedom nad Seongnamom na strani, dok je Seul u prošloj rundi neočekivano izgubio od Gangvona kod kuće. Zanimljivo, Ulsan je bez poraza od Seula na devet prethodnih duela, a na njih sedam je slavio.

INČON - SUVON BLUVINGS, 12.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Delovalo je da Suvon Buvings grabi ka vrhu, ali je ostao bez daha. Posle pet duela bez poraza usledila su dva poraza, i to kod kuće, doduše od Seula i Đonbuka. Ipak, to je pokazatelj da ova ekipa nema snage da se rve za najviši plasman, a to će pokušati da iskoristi Inčon, koji je trenutno na začelju, sa samo dve pobede i pet poraza u dosadašnih sedam rundi prvenstva Južne Koreje. Oba slavlja Inčon je ostvario na domaćem terenu, a na pet minulih međusobnih dvoboja sa Suvon Buvingsom nije viđeno više od dva pogotka.

PERAK - UITM, 15.00

(Fudbal, Malezija 1)

Derbi začelja u Maleziji igraju Perak i UITM. Domaćin je ostavio nešto bolji utisak, ako tako može da se kaže, jer je u uvodnih šest kola ostvario jednu pobedu. Za razliku od njega, UITM je zakucan za dno sa jednim bodom, iako je od šest duela u čak četiri navrata igrao na svom terenu. Na svih četiri je izgubio uz gol-količnik 1:9, dok je u gostima bez datog gola. Sve ovo ukazuje da je Perak ogroman favorit da posle dva remija i jednog poraza najzad ubeleži premijernu pobedu kod kuće ove sezone. Jedini dosadašnjih dvoboj ovih timova desio se u septembru prošle godine i pripao je Peraku minimalcem.

UM SALAL - AL SAILIJA, 17.15

(Fudbal, Katar 1)

Kolo pre kraja prventva Katara jedino je nepoznato ko će u kvalifikacije za Ligu šampiona Azije, odnosno u baraž za opstanak. Al Sad je odavno obezbedio titulu, Al Duhail je drugoplasiran, dok se Al Rajan, Al Ahli i Katar SC bore za treću poziciju. Na drugoj strani, Al Karitijat je praktično otpisan, dok se Al Kor i Um Salal bore za sigurnu zonu. Ovaj potonji ima dva boda više i priliku da danas osigura opstanak. Domaćin je Al Sailiji, koja je prebrinula sve brige pobedom u prošloj rundi nad Katarom SC, dok je Um Salal u prethodnom kolu šokirao Al Rajan i na krilima tog trijumfa danas juri pobedu koja bi značila ostanak u najjačem rangu.


tagovi

Azijanajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara