Aleksa Vukanović u dresu Crvene zvezde (©Reuters)
Aleksa Vukanović u dresu Crvene zvezde (©Reuters)

AZIJA: Vukanović, Dugalić i saigrači prekidaju neizvesnost u kineskoj borbi za titulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.22. | 08:54

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Fudbaleri Šandonga su u šampionskoj formi. Pobedili su na poslednjih šest uzastopnih utakmica, na prethodne tri bez primljenog gola, a nanizali su 10 mečeva bez poraza, ako računamo i Kup Kine. Šandong je pet kola pre kraja prvenstva prvi na tabeli, iskoristio je kiks Vuhan Tri Taunsa u prošlom kolu i pobegao mu je na +3. Do kraja takmičenja Šandong ima još jednu tešku utakmicu, protiv trećeplasiranog Šangaj Porta, zato sada ne sme da prospe bodove nigde drugde ako želi da ostane bezbrižan. Čengdu je tek sedmi na tabeli, ali je u dobroj formi i vezao je šest utakmica bez poraza (četiri pobede i dva remija). Šandong ga je savladao 21. avgusta, u prvom ovosezonskom duelu sa 2:1.

VUHAN TRI TAUNS – MEIDŽOU HAKA, 12.30

(Fudbal, Kina 1)

Vuhan je u poslednja četiri kola dva puta izgubio, od Čengdu Rongčenga (1:0) i u prošlom kolu od Henana (3:1), pa je ispustio lidersku poziciju. Sada juri tri boda zaostatka za Šandongom i više ne sme nigde da kiksne. Ipak, danas ga očekuje težak zadatak, rival mu je „srpska“ Haka, koju trenira Milan Ristić, a čije boje brane Aleksa Vukanović i Rade Dugalić. Tu je i Crnogorac Nebojša Kosović, najbolji asistent ekipe sa sedam nameštenih golova. Vukanović je najbolji strelac, devet puta je zatresao mrežu rivala, jedan od njih je postigao baš protiv Vuhana sredinom avgusta, u porazu sa 2:1. Meidžou je deveti na tabeli, ali ima samo tri boda manje od četvrtoplasiranog Henana. U nizu je od dve pobede.

GUANGDŽOU SITI – PEKING, 12.30

(Fudbal, Kina 1)

Guangdžou Siti je u ogromnoj krizi u najgorem mogućem momentu. Vezao je tri poraza, ispao je u zonu ispadanja i sada je veoma blizu ispadanja iz Superlige Kine. Ima šest bodova manje od prvog tima koji je iznad crte, Vuhana FC. Danas ga čeka težak meč, protiv petoplasiranog Pekinga, koji je trijumfovao na četiri od poslednjih pet prvenstvenih mečeva. Jeidno što može malo da mu poljulja samopouzdanje je poraz u šesnaestini finala Kupa Kine koji je doživeo pre četiri dana, od niželigaša Džingčuana posle penala.


tagovi

AzijaAleksa VukanovićRade DugalićNebojša KosovićMilan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara