Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Azijska Liga šampiona: Kavasaki cilja tron kontinenta

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.06.21. | 13:44

Japanski Gremio danas otvara grupnu fazu protiv Daegua i odmah istakao kandidaturu za najviši plasman

Vatrena utakmica na startu Grupe I Azijske Lige šampiona. Prvak Džej Lige Kavasaki Frontale odmeriće večeras snage protiv Daegua iz Južne Koreje na stadionu Lokomotiv u Taškentu. Dve strane nikada ranije se nisu suočile međusobno, a u takmičenje ulaze u veoma dobroj formi. Ekipa sa sedištem u Kavasakiju je neporažena u svim takmičenjima od novembra 2020, što je ujedno i poslednji put da nije uspela da postigne gol. Njen protivnik iz Daegua nije izgubio meč od sredine aprila.

18.00: (1,43) Kavasaki Frontale (4,20) Daegu (7,00)

Izabrane vesti

Daegu nije prošao grupnu fazu u svom jedinom nastupu u AFC Ligi šampiona 2019. godine, dok je Kavasaki Frontale u tri navrata stigao do četvrtfinalne faze i želeće da nadmaši ovaj rekord ovog puta.

"Nismo se najbolje pokazali u AFC Ligi šampiona, ali za ovaj turnir želimo da osvojimo trofej. Ovog puta želimo da budemo prvaci. Ovde smo da učimo iz prošlih iskustava, nadamo se da ćemo moći da igramo našu igru i da pokažemo celoj Aziji šta možemo. Igrači koji su izabrani za Olimpijske igre takođe žele da pobede na takmičenju, tako da su motivisani i imaju dobar razlog da dođu ovde i pobede", rekao je strateg Japanskog Gremija Toru Oniki.

Japanske ekipe su dva puta osvajale AFC Ligu šampiona u protekle četiri godine, ali pobednici 2017. godine Urava Red Dajmonds i njihovi naslednici Kašima Antlers odsutni su iz trenutnog izdanja, a Frontaleu su se pridružili Gamba Osaka, Serezo Osaka i Nagoja.

S druge strane, Daegu ima svoj brazilski kontingent u vidu Edgara Silve i Sesinje, za koje je glavni trener Li Biung-geun potvrdio da su na raspolaganju i da računa na njih. Tandem je doprineo kombinovano sa 16 golova u K-ligi.

"Ovo nam je drugi put u AFC Ligi šampiona, prošli put smo stekli neko iskustvo, ali ovaj put ćemo biti bolji. Cilj nam je da prođemo grupnu fazu. Želimo da igramo dobar fudbal, biće teško, ali ako pokažemo svoje prave vrednosti, pobedićemo. Želimo da pokažemo Aziji šta možemo", rekao je strateg Daegua.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Subota

Patum Junajted - Kaja 4:1 (2:0)

16.00: (11,0) Vijetel (6,25) Ulsan (1,20)

16.00: (1,43) Junajted Siti (4,20) Peking Guan (7,75)

18.00: (1,43) Kavasaki Frontale (4,20) Daegu (7,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Azijska liga šampionaKavasaki Frontale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara