Babunski kod Hadžija

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.01.21. | 16:17

Bivši prvotimac Crvene zvezde promenio klub

Nekadašnji Zvezdin prvotimac David Babunski je promenio klub ali ne i državu.

Makedonski vezista je danas potpisao ugovor sa rumunskim Vitorulom. On je došao kao slobodan igrač pošto je prošlog meseca raskinuo ugovor sa tamošnjim Botošanijem u kojem je proveo nešto više od pola godine i na 14 mečeva nije dao gol. Sa Vitorulom je potpisao ugovor na dve i po godine.

Izabrane vesti

Babunski je prošao omladinsku školu Barselone, potom igrao u Crvenoj zvezdi, japanskim klubovima Jokohami i Omiji pre nego što je prošlog marta došao u Botošani. U Zvezdi se zadržao godinu dana i u tom periodu odigrao 13 mečeva bez postignutog gola.

Makedonac je drugo pojačanje Vitorula ove zime, a pre njega je stigao i letonski napadač Valerijs Šabala iz Suduve.

Vitorul je klub iz Konstance, osnovan pre 12 godina od strane legendarnog Georgea Hadžija. Najveći igrač u istoriji rumunskog fudbala je valsnik kluba koji je 2009. krenuo iz treće lige oslanjanjući se na domaće mlade igrače. Dve godine su im bile potrebne da se domognu elitnog ranga, a popularni Maradona sa Karpata je pored vlasničke funkcije obavljao i trenersku u periodu od 2014. do leta prošle godine.

Predsednik kluba je njegov nekadašnji saigrač i još jedna rumunska legenda George Popesku, a trener je Mirčea Rednik koji je trenirao brojne rumunske klubove, ali i radio u inostranim klubovima poput Genta, Standarda, Al Nasra, Alanije, Muskrona... Vitorulov tim je uglavnom sastavljen od mladih rumunskih fudbalera mada tu ima i poneki stranac iz Španije, Holandije, Portugalije, Francuske...


tagovi

George HadžiZimski prelazni rok 2021David Babunski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara