Noboru Šimura (©Star sport)
Noboru Šimura (©Star sport)

Bački derbi i TSC kao nerešiva enigma

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 08:47

Spartak bez pobede u sudarima sa rivalom iz Bačke Topole

Najviše pažnje ove subote na srpskim superligaškim terenima, uz mečeve večitih, privlači sudar rivala iz Bačke. Petoplasirani Spartak u 28. kolu šampionata dočekuje tri mesta slabije plasirani TSC iz Bačke Topole na Gradskom stadionu u Subotici (15.00).

Plavi golubovi u meč ulaze sa željom da prekinu negativnu seriju, koja se, posmatrajući i Kup, proteže na tri susreta. Najpre je Spartak položio oružje u Novom Pazaru, potom kod kuće od Vojvodine u najmasovnijem takmičenju, da bi u protekloj rundi od pulena Vladimira Buača bio bolji Proleter u Novom Sadu.

Izabrane vesti

15.00: (2,60) Spartak (3,25) TSC (2,75)

Da domaće ne čeka lak posao jasno je posmatrajući kadrovske probleme, jer Subotičani ne mogu da računaju na kapitena Stefana Miloševića. Zbog povreda će izostati još Vidović i Šormaz, dok Ivančević ima crveni karton, zbog kojeg je suspendovan.

"Svima je poznato da ove dve ekipe igraju ofanzivan fudbal i verujem da nas očekuje lepa i kvalitetna fudbalska predstava. Žao mi je što neće biti publike, jer bi nam u ovoj situaciji puno značila. Očekujem dobar meč sa puno golova. Zadnje dve nedelje zgusnutog rasporeda nam nisu prijale, posebno poslednja. U prethodne tri utakmice smo zabeležili slabe rezultate, razlog možda leži u činjenici da smo se fokusirali na Kup i nakon ispadanja bili smo malo emotivno ispražnjeni, što se odrazilo na meč sa Proleterom. Radili smo vredno protekle nedelje jer imamo visoke ambicije do kraja prvenstva", rekao je trener Plavih golubova Vladimir Buač.

------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje!

Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

------------

TSC je u uvodnih pet duela prolećnog dela sezone bio gotovo perfektan. Ostvario je tri pobede i dva remija, a onda su usledili porazi od Crvene zvezde u Senti i od Radničkog u Nišu. Na sve to nadovezalo se ispadanje iz četvrtfinala Kupa od Radnika iz Surdulice, posle izvođenja jedanaesteraca, ali su se Topolčani vratili na pobednički kolosek u minuloj rundi slavljem protiv Mačve.

"Dobro poznajemo ekipu Spartaka, nema zimskih ili letnjih priprema u kojima nismo odigrali poneku kontrolnu utakmicu protiv njega. Mislim da će ovo biti meč koji će direktno odlučiti borbu za peto mesto. Igrači su dobro trenirali cele nedelje, uigrani smo i spremni za nove pobede i dobar rezultat", istakao je trener golmana Silard Farago pred derbi sa komšijama.

U jesenjem delu prvenstva, u devetom kolu, TSC je na svom terenu slavio sa 3:0 protiv Spartaka. Interesantno, ova dva tima do sada su se sastajala u tri navrata, a tim iz Bačke Topole je slavio dva puta, uz jedan remi.


tagovi

SuperligaSpartak SuboticaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara