©Starsport
©Starsport

Bahar oduševljen Zvezdinim Mesijem: Maksimović pred prekomandom u prvi tim, ni debi nije daleko

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 18:19

Biser šampiona Srbije privukao pažnju Izraelca

Andrija Maksimović, najsjajniji biser Zvezdine generacije 2007, potvrdio je da sa pravom nosi epitet najvećeg talenta iza juga Marakane trenutno i na seniorskom debiju golom trasirao put Grafičara do pobede nad Jedinstvom iz Uba.

Sa 16 godina, dva meseca i pet dana Maksimović je postao najmlađi igrač crveno-belih koji je se ikada upisao u strelce u seniorskom fudbalu te je sa pravom privukao veliku pažnju fudbalske javnosti. Igre Zvezdinog Mesija nisu promakle ni šefu stručnog štaba šampiona Srbije Baraku Baharu koji je, kako saznaje Mozzart Sport, izneo zahtev da perspektivni ofanzivni vezista bude priključen treninzima prvog tima.

Izabrane vesti

Želja izraelskog trenera biće vrlo brzo uslišena, te će Maksimović ubrzo postati novi u nizu fudbalera na dvojnoj registraciji, a po završetku prevnih formalnosti razvoj će nastaviti kroz rad sa prvotimcima Crvene zvezde. Maksimović, prema u situaciji nije daleko ni od debitantskih minuta u prvom timu šampiona Mozzart Bet Superlige, te se očekuje da se već u narednim kolima nađe u protokolu crveno-belih, iako je za očekivati da veću minutažu ipak stiče u Grafičaru.

Podsetimo, Maksimovićeva prekomanda predstavljala bi nastavak sada već ustaljene prekse po kojoj su međukorak od omladinaca do prvog tima Zvezde napravili i Stefan Leković, Jovan Šljivić, Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović, igrači koji su odnedavno na dvojnoj registraciji i sami mtim u konkurenciji za ulogu u Zvezdi, ali i timu Marka Neđića.

Mladi ofanzivac koji je prethodne sezone briljirao u dresu crveno-belih kadeta, ali i Orlića, vrlo brzo će postati novo lice na Baharovim treninzima, a do tada je sumirao utiske sa debija.

"Presrećan sam zbog toga što sam pogotkom započeo seniorsku karijeru, ali mi je najvažnije da je ekipa uspela da trijumfuje. Zahvalio bih se Marku Neđiću i njeogovom stručnom štabu na tome što su mi ukazali priliku, a nadam se da sam im partijom na terenu uzvratio. Asistencija za Stojanovića koja je prethodila mom golu mi je samo podigla samopouzdanje i epilog se video. Nastaviću da vredno radim uz san da i za prvi tim Crvene zvezde debitujem golom", rekao je momak rođen u Novom Pazaru.

Po završetku tehnikalija, Maksimović će ispuniti preduslov da debituje za prvi tim matičnog kluba, a potom imati priliku i da nadmaši rekord Luke Jovića, najmlađeg strelca Crvene zvezde koji je prvenac postigao sa 16 godina, 5 meseci i 5 dana.



tagovi

FK Crvena zvezdaGrafičarBarak BaharAndrija Maksimović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara