Bark Bahar (Star Sport)
Bark Bahar (Star Sport)

Bahar tiho napustio Beograd, pa preti iz Izraela: Najava tužbe protiv Zvezde i zbog 'emotivnog bola'?

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 14:00

Mediji na Bliskom istoku tvrde da ce neslavna epizoda izraelskog trenera na Marakani epilog dobiti na sudu

Došao je Barak Bahar u Crvenu zvezdu početkom jula prošle godine i dobio najveći trenerski ugovor, kao i najveći budžet za krojenje tima u istoriji crveno-belih. Samim tim, na Stadionu Rajko Mitić su postavljeni visoki ciljevi, a kada ih izraelski stručnjak nije ni izbliza ispunio i kada je došlo do prekida saradnje, šampionu Srbije Bahar se "zahvalio" zapretivši tužbom.

Kako piše izraelski Sport5, Bahar i njegov pomoćnik Gaj Sarfati, koji je samo nekoliko dana po odlasku sa Marakane pronašao angažman u Makabiju iz Netanje, poslali su pismo Uefi u kojem prete tužbom šampionu Srbije. U tu svrhu, dvojac izraelskih stručnjaka angažovao je pravnog zastupnika Makabija iz Tel Aviva i zamenika predsednika izraelske fudbalske asocijacije, Morgana Meirija zbog pravne pomoći.

Izabrane vesti

Osim što tvrde da su protivzakonito otpušteni, te da nije postignut odgovarajći dogovor o novačanoj kompenzaciji, kao i da im deo zarade tokom mandata u Beogradu nije isplaćen, prete i tužbom zbog pretrpljenog bola.

Zvezdina želja je bila da klub sa Baharom zaigra moderan, napadački fudbal i parira moćnoj konkurenciji u Evropi, ali saradnja sa izraelskim stručnjakom se u smiraj 2023. godine neslavno završila. Izgubljeni večiti derbi od Partizana bio je teg posle kojeg je, na već razočaravajuće utakmice sa Jang Bojsom u Ligi šampiona i ostanak bez evropskog proleća, tas prevagnuo ka Baharovom otkazu.

Nije tajna da je njegov hladan odnos sa igračima nije legao ekipi navikloj na drugačiji mentalitet. Baš je juče Milan Rodić u prazničnom intervjuu za Informer rekao…

“Ne mogu da kažem ništa lično ružno za Bahara. Ipak, čini mi se da se nije snašao. Kao da nije bio svestan veličine Zvezde. Rekao bih i da je potcenio našu ligu. Mislio je da je slabija. Nije ovde lako igrati, još kad počne loše vreme, pa po ovim terenima... Nije nešto mnogo pričao sa igračima, opet to je njegov metod, verovatno misli da tako treba. Kad je on tek došao, mi smo bili na Zlatiboru. Tada je obavljao razgovore sa svim igračima. Nakon toga sa mnom recimo više nije imao neki opširniji razgovor”.

Mnogo se očekivalo od izraelskog stručnog štaba, ali nije on dao Zvezdi gotovo ni delić uspeha i radosti koje je svojevremeno donosio Makabiju iz Haife i Hapoel Ber Ševi, niti je, bilo na evropskoj, bilo na domaćoj sceni, pokazao trenersku umešnost zbog koje je doveden.


tagovi

Barak BaharFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara