Barak Bahar (©Reuters)
Barak Bahar (©Reuters)

Baharu pola tima suspendovano pred meč za overu titule

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.05.23. | 09:57

Makabiju iz Haife pobeda protiv imenjaka u Netanji (19.30) donosi treći uzastopni naslov prvaka Izraela

Budući strateg Crvene zvezde Barak Bahar ovog ponedeljka ima prvi priliku da zvanično, po šesti put u trenerskoj karijeri, postane šampion Izraela. Njegov Makabi iz Haife od 19.30 časova gostuje imenjaku iz Netanje, a trijumf mu garantuje overu prve pozicije na tabeli.

Ostala su još samo dva kola do kraja prvenstva, a Baharov tim ima četiri poena više od najbližeg pratioca Hapoel Ber Ševe. Trijumf mu garantuje titulu, ali može do nje danas čak i uz poraz, ukoliko u isto vreme Hapoel ne bude uspeo da trijumfuje na gostovanju trećeplasiranom Makabiju iz Tel Aviva, timu za koji nastupa srpski internacionalac Đorđe Jovanović.

Izabrane vesti

Bahar svakako ne razmišlja o rezultatima rivala, cilj mu je samo da njegov tim odradi svoj deo posla. U Netanji je svakako favorit, u prvoj fazi prvenstva već je pobedio tamo, krajem decembra sa 2:0. Bila je to jedna od tri ligaške pobede ove sezone, oba susreta u Haifi, u avgustu prošle i 8. aprila ove godine, završena su istim rezultatom, 4:1.

Bahar u Netanji neće moći da računa na Basama Zaruru i Inona Elijahua, koje je odstranio iz ekipe do kraja sezone. Obojica su suspendovani zbog nereda koje su napravili 1. maja na kraju utakmice sa Hapoel Ber Ševom (1:2), kada su se potukli sa protivničkim igračima. Makabi je obojicu kaznio i finansijski, a Zaruru, koji je prvi izazvao incident, moraće da ide na predavanje o nasilju i posledicama koje izaziva.

19.30: (2,05) Makabi Netanja (3,35) Makabi Haifa (3,40)

Inače, FS Izraela je prvobitno kaznio Zarurua sa čak 15 utakmica suspenzije, ali je na kraju ta odluka poništena posle žalbe, zato što je reč o 20-godišnjem fudbaleru i procenjeno je da bi toliko duga pauza imala pogubne posledice po njegov razvoj i nastavak karijere. FS Izraela je ipak suspendovao trojicu Afrikanaca iz redova Makabi Haife, Abdulajea Seka, Mavisa Čibotu i Alija Mohameda, pošto su kasnije i oni učestvovali u neredima. Niko od njih neće igrati u Netanji.

Nemam šta da kažem u vezi kazni. Tako je odlučeno i to svi moramo da prihvatimo. Ne moramo da se slažemo svi, ali suspenzije igrača su čenjenica. Razgovarali smo o tome, sada oni igrači koji mogu da nastupe moraju da se koncentrišu na utakmicu sa Makabi Netanjom. Reč je o sjajnoj ekipi, koja nas je pobedila u četvrtfinalu Kupa Izraela. Imamo jasan zadatak i ne prihvatam nikakve izgovore, bez obzira na to što nam nedostaju pojedini prvotimci. Moramo da budemo fokusirani i koncentrisani, trebaju nam poeni za taj poslednji korak. Kada smo pod pritiskom, tada moramo da se pokažemo u najboljem svetlu. Nema nazad, još jedna pobeda nas deli od šampionskog pehara“, kazao je budući trener Crvene zvezde.

Bahar je u prethodnih sedam godina pet puta osvajao titule u Izraelu, tri sa Hapoel Ber Ševom (2016, 2017. i 2018. godine) i dve sa Makabi Haifom (2021. i 2022). Uz to ima i dva osvojena kupa, odnosno dva Superkupa Izraela. Naravno, jedan od najvećih uspeha 43-godišnjeg trenera bilo je ovosezonsko uvođenje Makabi Haife u Ligu šampiona, u kvalifikacijama je liminisao Olimpijakos, Apolon iz Limasola i Zvezdu. Upravo to ga je i preporučilo za poziv iz Beograda… Sada još samo da okači medalju oko vrata, pa će polako da se pakuje za put u Srbiju.

IZRAEL 1 (PLEJ-OF) – 35. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

Hapoel Jerusalim – Ašdod 0:1 (0:0)

/Šahaf 60/

Ponedeljak

19.30: (6,00) Makabi Tel Aviv (4,00) Hapoel Ber Ševa (1,50)

19.30: (2,05) Makabi Netanja (3,35) Makabi Haifa (3,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Barak BaharMakabi HaifaMakabi NetanjaIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara